Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Mια ακόμα διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού.Με το τέλος της σχολικής χρονιάς μια ακόμα διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού.
Το σχέδιο εργασίας με τίτλο «Έτρεχε και τρέχει το νερό στο Βελβεντό»  είναι ανάμεσα στις καλύτερες εργασίες του διαγωνισμού του Bravo Schools.
Το σχέδιο εργασίας που παρουσιάσαμε, περιείχε:
1.Εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ για το νερό στο Βελβεντό από την εποχή των παππούδων μας μέχρι σήμερα. Τη σημασία του νερού για την οικονομία του Βελβεντού (ποταμός Αλιάκμονας- δημιουργία της λίμνης Πολυφύτου- νερά των Πιερίων)
2. Μαθητικές δραστηριότητες με δημιουργία παραμυθιού, τραγουδιού, εικονογραφημένης ιστορίας, αφισών, κατασκευών, συνεντεύξεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων.
202 σχολεία  με 545 εκπαιδευτικές προσεγγίσεις 
συμμετείχαν στον πρώτο χρόνο διοργάνωσης του Bravo Schools,
ενός θεσμού που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις εργασίες που αναπτύσσονται
στη σχολική κοινότητα.

 Τo QualityNet Foundation και το Εκπαιδευτικό του Τμήμα ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, στο πλαίσιο προώθησης του εκπαιδευτικού υλικού για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας, υλοποίησε τον  πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο, 17 Στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο», για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικό) και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσιο) σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία Bravo Schools υλοποιείται σε συνεργασία με το World Largest Lesson (αναγνωρισμένο οργανισμό εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου