Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Δυο βραβεία για το Δημ.Σχολ.Βελβεντού στον διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής.


Με δυο βραβεία τιμήθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού στον 4ο Διεθνή  Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. 


Τον διαγωνισμό οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρώτο βραβείο για το σχολείο μας, δόθηκε για την ταινία μικρού μήκους «Μια μέρα με τον Μίμη και την Άννα. Πρόκειται για μια δραματοποίηση και μελοποίηση κειμένων του παλιού Αναγνωστικού του 1955, με πρωταγωνιστές δυο κούκλες, τον Μίμη και την Άννα. Η ταινία διηγείται πώς περνούσαν τη μέρα τους τα παιδιά εκείνης της εποχής. Ευχαριστούμε πολύ τον μουσικό Νίκο Ντόνα που έκανε τη σύνθεση και την ενορχήστρωση των τραγουδιών.



Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στο σχολείο μας για τη φωτο-ιστορία «Σαν ασπρόμαυρη ταινία». Η φωτο-ιστορία στηρίζεται στην ιδέα «τι έχουν να μας πουν οι παλιές φωτογραφίες και τα παλιά σχολικά αντικείμενα που υπάρχουν στο σχολείο μας;». Είναι μια αναδρομή στην ιστορία του σχολείου μας, μέσα από το αρχείο που φρόντισαν οι παλιότεροι δάσκαλοι να το συντηρήσουν και να φτάσει μέχρι σήμερα, σε πολύ καλή κατάσταση.



Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή για την άψογη διοργάνωση και την μεγάλη προσπάθεια που κάνει με τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου.
Ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Στοφόρο, συγγραφέα και δημοσιογράφο για την παρουσίαση της εκδήλωσης.


Ευχαριστούμε τον βουλευτή Κοζάνης κ. Γιάννη Θεοφύλαχτο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, μας έδωσε τα βραβεία και για τα τιμητικά λόγια που είπε για το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού.

Την ταινία μικρού μήκους και τη φωτο-ιστορία μπορείτε να τα δείτε στο σύνδεσμο:http://gikas-daskalos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_25.html

2 σχόλια:

  1. ... κι εγώ, απόμαχη δασκάλα, ευχαριστώ τον Δάσκαλο Γιάννη Γκίκα και τους μαθητές του, που ζωντανεύουν, όσα πέρασαν...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η «Σαν ασπρόμαυρη ταινία» υπάρχει κάπου να την δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή