Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Flat Stanley” από την Αμερική στο Βελβεντό

Από το σχολείο «Brooks School Elementary” στο Fishers στην πολιτεία της lndiana των ΗΠΑ, μας ζητήθηκε η συμμετοχή μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Flat Stanley”, που γίνεται στο  δικό τους σχολείο.

To “Flat Stanley” είναι ένα βιβλίο για παιδιά, γραμμένο από τον Jeff Brown.

Υπόθεση του βιβλίου

 Ο Stanley είχε ένα ατύχημα, πέφτοντας πάνω του ένας μεγάλος πίνακας ανακοινώσεων. Ο πίνακας ισοπεδώνει τον Stanley αλλά αυτός επιβιώνει. Η μορφή πια είναι σαν ένα λεπτό φύλλο χαρτιού. Αν και τώρα είναι διαφορετικός από τους άλλους, γρήγορα καταλαβαίνει ότι η διαφορετικότητά του αυτή του δίνει και ορισμένα πλεονεκτήματα. Μπορεί να μπει σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο κάτω από την πόρτα. Μπορεί να γίνει χαρταετός και να τον πετάξει ο αδερφός του. Θα βοηθήσει να πιαστούν οι κλέφτες στο Μουσείο Τέχνης, όπου παρουσιάζεται σαν ζωγραφική στον τοίχο.
 Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα είναι ότι Flat Stanley μπορεί πλέον να επισκέπτεται φίλους του, με το να ταχυδρομηθεί σε έναν φάκελο.
Τελικά, ο Stanley είναι κουρασμένος από την επίπεδη ύπαρξή του και ο αδερφός του Arthur τον αλλάζει πίσω στο κατάλληλο σχήμα του με μια αντλία ποδηλάτου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον Flat Stanley  γίνεται στην Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, εδώ και πολλά χρόνια. Παρέχει μια ευκαιρία στους μαθητές, να κάνουν γνωριμίες με τους μαθητές των άλλων σχολείων.
 Οι μαθητές αρχίζουν με την ανάγνωση του βιβλίου και γνωριμία με την ιστορία. Δημιουργούν χαρτί "Flat Stanleys» και τον ζωγραφίζουν. Κρατούν ένα ημερολόγιο για λίγες μέρες, με τις δραστηριότητες στις οποίες Flat Stanley συμμετέχει μαζί με τα παιδιά του σχολείου.
 Φωτογραφίες με τις δραστηριότητες και ένα μικρό κείμενο για το πώς πέρασε ο Flat Stanley στο κάθε σχολείο, ταχυδρομούνται και στα άλλα σχολεία και έτσι γνωρίζονται μεταξύ τους οι μαθητές όλων των σχολείων που συνεργάζονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
---------------------------------------------
Χαρήκαμε πολύ που φιλοξενήσαμε στο Βελβεντό τον Flat Stanley Ήταν πολύ καλό παιδί και πολύ ευγενικός.

                    Τον πήραμε στην τάξη μας και έκανε μάθημα μαζί μας.

                          Διάβασε βιβλία στη βιβλιοθήκη του σχολείο μας.

                                 Ζωγράφισε στην αίθουσα εικαστικών.

                Έπαιξε θέατρο με τα παιδιά στην αίθουσα θεατρικής αγωγής.

                          Έπαιξε μπάσκετ στο γυμναστήριο του σχολείου.


Μετά τον πήγαμε σε διάφορα μέρη του Βελβεντού, για να γνωρίσει τον τόπο μας,
Τον πήγαμε στον καταρράχτη, στην παιδική χαρά, στο εκκλησάκι που πάμε εκδρομή με το σχολείο,  στο γήπεδο, στα χωράφια με τις ροδακινιές.
Είδαμε το Βελβεντό από ψηλά και φάγαμε στην πλατεία.Χαρήκαμε πολύ που φιλοξενήσαμε στο Βελβεντό τον Flat Stanley. Ήταν πολύ καλό παιδί και πολύ ευγενικός.

Περάσαμε πολύ καλά με τον Flat Stanley και ελπίζουμε να μας επισκεφτεί ξανά.
-------------------------------------------------------------------------------------------
 Ζωγραφίσαμε τον Flat Stanley και τον στείλαμε στο «Brooks School Elementary”,μαζί με μια επιστολή στα ελληνικά και στα αγγλικά για το πώς περάσαμε μαζί του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου