Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

H επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της Ν.Ε. Κοζάνης


H επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού,  τέθηκε θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30. 
 Nα σημειωθεί ότι την Κυριακή 9/7/16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συντονιστικού αγώνα των κατοίκων του Βελβεντού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης. Στη συνάντηση το συντονιστικό ανέπτυξε το χρονικό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των κατοίκων τα τελευταία 6 χρόνια και ζήτησε την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού συνυπολογίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

 1. Την ομόφωνη γνώμη του ΔΣ του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας. Σε αυτό όπως ανέφεραν οι κάτοικοι συνυπολογίζονται: α) η σύμφωνη γνώμη των βουλευτών β) Οι συζητήσεις των κατοίκων με τον Αλέξη Τσίπρα (2 συναντήσεις) και την θετική στάση του πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, η συνάντηση με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, την συνάντηση στο υπουργείο εσωτερικών και η σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη.

 2. Την πλήρη διάλυση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, όπως σημειώνουν, με φαινόμενα που προσβάλουν την αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό μας πολιτισμό και το ότι οδηγείται σε καθεστώς επιτροπείας.

 3. Την συζήτηση για το Καλλικράτη. Δεδομένου ότι ο Καλλικράτης σαν συζήτηση ανοίγει μόνο για τα θεσμικά ζητήματα με την μετάθεση της συζήτησης για το χωροταξικό σε επόμενο χρόνο, κατατέθηκαν προτάσεις από τους βουλευτές και τους κατοίκους για μία σειρά από συνέργειες που θα επικαιροποιήσουν το αίτημα των κατοίκων και θα το θέσουν στα συναρμόδια υπουργεία. 


πηγή: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου