Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η Εργασία της Μαρίας Στεργίου στο 25ο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο της FIFA


Το 25ο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο της FIFA «Football Medicine Strategies- Return to play» πραγματοποιήθηκε στις 9, 10 και 11 Απριλίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο Queen Elizabeth II ,  στο Γουεστμίνιστερ του Λονδίνου.

 Η ερευνητική εργασία της φυσικοθεραπεύτριας Μαρίας Στεργίου, με θέμα και αγγλικό τίτλο «Differential diagnosis and conservative rehabilitation approach in hip impingement concerning footballers» διακρίθηκε από το ιατρικό επιτελείο της FIFA,  φτάνοντας στην  τελική παγκόσμια δεκάδα. Επιπροσθέτως, κατέκτησε και μία θέση στο βιβλίο συγγραφέων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας της Isokinetic Bologna με συντάκτες τους Roi G.S και Della Villa S.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
H εργασία που διακρίθηκε περιγράφει την διαφοροδιάγνωση και την ορθή φυσικοθεραπευτική προσέγγιση όσον αφορά την πρόληψη, αξιολόγηση και ολοκληρωμένη συντηρητική αποκατάσταση επαναλαμβανόμενων τραυματισμών στο ποδόσφαιρο. 

Συγκεκριμένα, η φυσικοθεραπεύτρια επικεντρώθηκε στην ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση ενός νεαρού ποδοσφαιριστή (με συνεχόμενους τραυματισμούς στα ισχία) αντιστρέφοντας τελικά τα δεδομένα μιας ιατρικής γνωμάτευσης, μέσω της φυσικοθεραπευτικής εξέτασης, χρησιμοποιώντας  πολυάριθμα τεστ και μεθόδους αξιολόγησης.


Τέλος, παρουσιάστηκε και το αποτέλεσμα: Η παρεμβατική και εξειδικευμένη θεραπεία και το εξατομικευμένο  πρόγραμμα αποκατάστασης που πραγματοποίησε είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη- ταχύρρυθμη αποκατάσταση και διάκριση του ποδοσφαιριστή με την άμεση συμμετοχή του σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου