Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δελτίο τύπου της "Κοινωνίας Πολιτών Βελβεντού"

                                                                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας & ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού».
Την συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος  Καρυπίδης, ο βουλευτής νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μίμης Δημητριάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Κάτανας -αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας. Γραπτό χαιρετισμό για τις εργασίες της Συνέλευσης έστειλε ο βουλευτής Γιάννης Θεοφύλακτος, ο οποίος απουσίαζε από το Νομό μας λόγω συμμετοχής του σε συνέδριο στην Αθήνα.
Στη γεμάτη, από μέλη και φίλους της εταιρείας, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου –κάτι που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη διαχρονική αγωνία και απαίτηση της κοινωνίας για ευόδωση του αγώνα μας- παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο, κ. Στεργίου Μανώλη τα πεπραγμένα της περιόδου Απριλίου 2015-Μαρτίου 2016 καθώς και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του καποδιστριακού Δήμου Βελβεντού μετά 5,5 σχεδόν χρόνια «καλλικρατικής διοίκησης», δηλαδή της συνεχιζόμενης καταστροφικής πορείας του τόπου.
Στη συνέχεια κατατέθηκε η πρόταση του Δ.Σ. της ΜΚΟ για τις δράσεις του επόμενου εξαμήνου η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα.
Επίσης ομόφωνα ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός της αντίστοιχης περιόδου.
Αμέσως μετά η Συνέλευση συνεχίστηκε με μία παρουσίαση της δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και ακολούθησαν παρεμβάσεις πολιτών. Η συνέλευση ολοκληρώθηκε  με τις παρεμβάσεις του βουλευτή κ. Μίμη Δημητριάδη και του περιφερειάρχη κ. Θεόδωρου Καρυπίδη.
Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όλων ήταν η επιμονή στο στόχο του Αγώνα, καθώς και η αδήριτη ανάγκη για συνέχισή του με πολιτικές πρωτοβουλίες και επαφές, τόσο με την πολιτική ηγεσία όσο και με άλλους θεσμικούς παράγοντες στο αμέσως επόμενο διάστημα, με σκοπό την επανασύσταση και ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού.
Τέλος, εκ μέρους της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα εκδόθηκε το ακόλουθο Ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ
«ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
για τον «Καλλικράτη» και το Δήμο Βελβεντού.

Η Γενική Συνέλευση της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» της 20ης Μαρτίου 2016 -η μόνη και ουσιαστική Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών- ομόφωνα αποφάσισε:
Έξι χρόνια μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» και σχεδόν πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της εφαρμογής του, η θέση που προβάλαμε εξαρχής για τον στρεβλό σχεδιασμό του και την παταγώδη αποτυχία του έχει επιβεβαιωθεί απολύτως. Τα αποτελέσματά του ή καλύτερα οι αρνητικές επιπτώσεις της πολυδιαφημισμένης «διοικητικής μεταρρύθμισης» είναι ορατές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από έρευνες της κοινής γνώμης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πανελλαδικά.
Συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά -όλο και εντονότερα- την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής μας, τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις από την λειτουργία του «Καλλικράτη», αυτής της ψευδεπίγραφης «μεταρρύθμισης» του 1ου βαθμού αυτοδιοίκησης.
Οι επικοινωνιακές προκλήσεις, οι προσβολές και οι συκοφαντίες προς μια ολόκληρη κοινωνία, με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλλικρατικού Δήμου, υποβαθμίζουν καθημερινά την αναπτυξιακή πορεία που είχε το Βελβεντό μέχρι τις 31/12/2010.
Διεκδικούμε την ανεξάρτητη θέση του Δήμου μας -με την άμεση επανασύστασή του- και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη: οι 3040 υπογραφές των δημοτών του Βελβεντού για τη μη συναίνεση στην συγχώνευση του Δήμου μας, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις των δεκάδων Λαϊκών Συνελεύσεων, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού, οι 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στην Κυβέρνηση το έτος 2010, οι πολύμορφες αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, τα δύο καθοριστικά δημοψηφίσματα του 2010 & του 2014 που αφορούσαν τη στάση μας στις δύο προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες (δημοτικές και περιφερειακές εκλογές),  η παρέμβασή μας στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου 2012 της Επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής των Ελλήνων και η συναίνεση όλων των τότε κομμάτων της Βουλής στην εξεύρεση αυτοτελούς λύσης για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, οι δεκάδες επαφές και συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα που κατείχαν και κατέχουν θέσεις ευθύνης για το θέμα μας, και –κυρίως- τα ακλόνητα, διαχρονικά και ουσιαστικά επιχειρήματα μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Βελβεντό της δημοκρατίας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, το Βελβεντό που κληρονομήσαμε από γενιές και γενιές συμπολιτών μας, δεν θα το αφήσουμε να χαθεί σε έναν ΑΧΑΝΗ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ. Οι επικλήσεις του Δία εκ μέρους της νυν καλλικρατικής Δημοτικής Αρχής και οι όρκοι των «πολεμιστών» δεν πρόκειται να αντιστρέψουν την αυτοδιοικητική κατρακύλα της περιοχής,  με τις πρακτικές που ακολουθούν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι. Εξάλλου και τα πρόσφατα φυλλάδια που μοιράστηκαν από τη δημοτική αρχή με στρεβλώσεις  των συνδικαλιστικών ελευθεριών των υπαλλήλων περιορίζει ακόμα περισσότερο την εναπομείνασα δυναμική του ικανού στελεχιακού δυναμικού του Δήμου που με λίγη στήριξη θα μπορούσε να δρομολογήσει μια κάποια θετική αντιστροφή της πορείας.      
Η επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, ως Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η επιθυμία και η βούληση ολόκληρης της κοινωνίας των πολιτών του Βελβεντού. Και σ’ αυτό δεν χωράει καμιά αμφιβολία.
Πιστεύουμε βαθιά σε μια πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεσμό δημοκρατικής συμμετοχής και όχι μόνο τοπική διοίκηση και ετεροδιοίκηση. Γιατί το μέλλον και η βιωσιμότητα του τόπου μας περνάνε μέσα από τη επανάκτηση της αυτοδιοικητικής του αυτονομίας.
Διεκδικούμε πολιτική λύση στο πρόβλημά μας και απαιτούμε να τηρηθούν τόσο οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις των κομμάτων της Κυβέρνησης όσο και άλλων θεσμικών παραγόντων και πολιτικών οργανισμών. Αναμένουμε να δοθεί η λύση αυτή άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Κυβέρνηση και τη Βουλή των Ελλήνων.
Συνεχίζουμε, δυναμικά, με πίστη και αποφασιστικότητα, την αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη αγωνιστική πορεία που ξεκίνησε η κοινωνία μας εδώ και αρκετά χρόνια, με διαφανείς, συλλογικές, συμμετοχικές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπως πάντα, μέχρι την δικαίωσή μας, έχοντας την πεποίθηση πως…
…Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν ξεκίνησαν!

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας και στα Μ.Μ.Ε.

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» &

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ


 ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου