Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Συναυλία με τον Χατζηνάσιο στο Βελβεντό

Ο Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού σας προσκαλεί στη μεγάλη συναυλία του φετινού καλοκαιριού με το μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο.

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και πιανίστας θα μας ταξιδέψει μέσα από τις υπέροχες μελωδίες και τα διάσημα τραγούδια του σε μια μουσική βραδιά κάτω από υπέροχο αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Τον συνθέτη θα πλαισιώσουν οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Νίκος Καρακαλπάκης και Μαρίκα Φωτοπούλου, ενώ ιδιαίτερο χρώμα στη βραδιά θα δώσει η συμμετοχή της Μικτής Ενηλίκων, της Εφηβικής και της Παιδικής Χορωδίας του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της μαέστρου Αλεξάνδρας Παπά. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Αυγούστου στον πανέμορφο καταπράσινο χώρο του «Άλσους Βελβεντού» (Κτήμα Γκουλιώτη), που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό Βελβεντού.

Γενική Είσοδος 8€, Μαθητικό 5€, παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν
Ώρα Έναρξης: 9:30 μ.μ.

 Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Β.Γιώργος Χατζηνάσιος - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Γιος του Αγάπιου Χατζηνάσιου, καθηγητού μουσικής Ωδείων Θεσσαλονίκης, ο οποίος εθεωρείτο ένας από τούς καλύτερους σαξοφωνίστες, της εποχής του, από την Νιγρίτα Σερρών και της Άννας, κόρης του δασκάλου Θεμιστοκλή Ζωγράφου από την Γαλατίστα Χαλκιδικής.
Ο παππούς του, Γεώργιος Χατζηνάσιος, σπούδασε στη Σχολή του Γένους, ήταν έμπορος και σε μικρή ηλικία πήγε στους Άγιους Τόπους με τον εύπορο πατέρα του Αθανάσιο ο οποίος βαπτίστηκε, ονομάστηκε (Χατζής – Αθανάσιος) Χατζηνάσιος. Ο δε παππούς από τη μητέρα του ήταν ζωγράφος – αγιογράφος στο Άγιο Όρος με το παρανόμι Ζωγράφος.
Ο Γιώργος άρχισε μαθήματα πιάνου από 6 χρονών στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Φλωρό, σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Ανθούλα Γ. Χυδίρηγλου, συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Φαραντάτο, στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κρητικό και στο Παρίσι όπου σπούδασε σύνθεση και ενορχήστρωση (θεωρητικά – φούγκα – αντίστιξη), και διεύθυνση ορχήστρας.

Από 14 χρονών, είναι ήδη ένας αξιόλογος πιανίστας με ιδιαίτερη κλήση στην Τζαζ, παράλληλα με την αγάπη του στην Ελληνική Μουσική, όπου εμφανίζεται ως συνθέτης από το 1972 με τον δίσκο:  4 – 5 – 3. Από τότε έχει γράψει πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απ’ τους οποίους πολλοί τιμήθηκαν με Χρυσή και πλατινένια διάκριση, από διάφορες δισκογραφικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου