Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η γιορτή ροδάκινου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή η 10η Γιορτή Ροδάκινου. Πλήθος επισκεπτών παραβρέθηκε στο Βελβεντό για να παρακολουθήσει τις ποικίλες εκδηλώσεις. 

Στα θετικά της γιορτής, εκτός από τους επισκέπτες,που ίσως ο αριθμός τους να ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, είναι και το γεγονός ότι η γιορτή διοργανώθηκε όχι μόνο από έναν Σύλλογο, αλλά από πολλούς Φορείς, Συλλόγους και εθελοντές του Βελβεντού. Φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι, όταν υπάρχει συνεργασία, έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στα αρνητικά των εκδηλώσεων η έλλειψη χώρου στάθμευσης, πράγμα το οποίο δυσκόλεψε όσους μας επισκέφτηκαν. Η πρότασή μας για την επόμενη γιορτή είναι να χρησιμοποιηθεί για χώρος στάθμευσης για το τριήμερο της γιορτής,το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου. Δυο χώροι πολύ κοντά στην πλατεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Ένα δεύτερο αρνητικό στοιχείο, κατά την άποψή μου πάντα, είναι η μη παρουσία χορευτικών. Το Βελβεντό διαθέτει και πολλά και αξιόλογα χορευτικά τμήματα, τα οποία μπορούν να δώσουν ένα πιο όμορφο χρώμα στη γιορτή.

Ακόμα μερικοί από τους επισκέπτες μας διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν τραπέζι στην πλατεία να καθίσουν. Είναι βέβαια ένα σημαντικό θέμα, μιας και κάποιος που έρχεται από μακριά, θέλει κάπου να καθίσει για να δει το πρόγραμμα και να φάει κάτι. Δεν ξέρω πώς και αν μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα, μιας και ο χώρος της πλατείας είναι ο συγκεκριμένος και οι επισκέπτες πάρα πολλοί. Αλλά είναι ένα θέμα για συζήτηση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που δούλεψαν όλες αυτές τις μέρες για τη γιορτή.
Και του χρόνου!
Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις
Παρασκευή παραδοσιακής μαρμελάδας και κομπόστας.

Το κεντρικό περίπτερο της γιορτής, όπου προσφέρονταν ροδάκινα και άλλα εδέσματα.

Ζωγραφική και κατασκευές των παιδιών με θέμα το ροδάκινο.

Λαϊκά και δημοτικά τραγούδια την πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου