Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Δημ.Σχολ.Βελβεντού με την όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης»



Την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης» παρουσίασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού η Εθνική Λυρική Σκηνή, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία». Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική παράσταση, προσαρμοσμένη στην ηλικία τους  και να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο της όπερας.
Να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για όλη την προσπάθεια που έκαναν τις δυο μέρες που πέρασαν μαζί μας στο σχολείο μας. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι, αν κάτι γίνεται με όρεξη και σοβαρότητα φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε μέρες πριν και τα παιδιά ετοίμασαν σκηνικό, ενδύματα, τραγούδια, διάβασαν την υπόθεση της παράστασης και άλλες εργασίες, με βάση το υλικό που μας είχε σταλεί από τη Λυρική Σκηνή. Τις δυο μέρες που είχαμε την τύχη να βρίσκονται στο σχολείο μας έγιναν εργαστήρια, όπου τα παιδιά έμαθαν για την όπερα, τους μονωδούς, τα μουσικά όργανα, γνώρισαν τους σκηνοθέτες, τον διευθυντή ορχήστρας και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη σκηνή και βοηθούν στο να ανεβεί μια παράσταση όπερας.
Θα έλεγα σε όλα τα σχολεία που έχουν τις προδιαγραφές, γιατί χρειάζεται μεγάλη σκηνή, να κάνουν αίτηση και να παρακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα, γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία τουλάχιστον για μας που ζούμε στην επαρχία.
------------------------------------
Φωτογραφίες από τη δεύτερη μέρα λίγο πριν την παράσταση.
Ο Διευθυντής της ορχήστρας κ.Ραφαήλ Πυλαρινός διευθύνει την ορχήστρα της όπερας,
 μαζί με τη χορωδία του Σχολείου.
----------------- 
Τα παιδιά στη σκηνή γίνονται οι μονωδοί της όπερας,
 με τη βοήθεια της βοηθού σκηνοθέτη. 
--------------------------
Βίντεο

Ο Διευθυντής της ορχήστρας κ.Ραφαήλ Πυλαρινός διευθύνει την ορχήστρα 
και τη χορωδία του Σχολείου.Βίντεο από τις πρόβες και από την παράσταση.


Η αγάπη θα νικήσει,
 θα φέρει τη χαρά, ναι τη χαρά, ναι τη χαρά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου