Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το πρόγραμμα "ο κήπος με τις 11 γάτες" στο σχολείο μας



"Ο κήπος με τις 11 γάτες"
Στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας, εφαρμόζεται στη Γ΄  τάξη του σχολείου μας το πρόγραμμα με την επωνυμία "ο κήπος με τις 11 γάτες". Το πρόγραμμα κάνει μια μεταφορά της ανθρώπινης κοινωνίας σε μια μικρή κοινωνία γάτων που έχουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
    Μέσα από τις δώδεκα συμβολικές ιστορίες του παραμυθιού,  τα παιδιά εκφράζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τις απόψεις τους και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Μαθαίνουν επίσης να μην παρασύρονται, να αναλαμβάνουν ευθύνες, να συνεργάζονται, να δημιουργούν και να διατηρούν καλές σχέσεις. Η καλή επικοινωνία άλλωστε στην ομάδα αποτελεί βασική παράμετρο για την ομαλή λειτουργία της τάξης.
    Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιτυγχάνονται με διάφορες εκπαιδευτικές μεθόδους όπως: Ομαδικές ασκήσεις, καλλιτεχνική δημιουργία, παίξιμο ρόλων, παιχνίδια  κλπ.
    Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες ουσίες Ν.Κοζάνης ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’’ και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.
-------------------------------------
Από τις εργασίες των μαθητών:
ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από την ομάδα "ΑΣΤΡΑΠΗ" 

Οι κανόνες της τάξης μας.

                                           Οι ήρωες των ιστοριών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου