Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συμμετοχή του Δημ.Σχ.Βελβεντού στη 12η Camera Zizanio


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ολυμπίας και της camera zizanio που γίνεται στον Πύργο Ηλείας.  Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος με την ταινία "Ταξίδι με μια σταγονίτσα κι ένα δεντράκι". Η ταινία μας προβλήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και τα  βραβεία θα δοθούν το ερχόμενο Σάββατο. Καλή επιτυχία στην ταινία μας αν και σημασία δεν έχει το βραβείο, αλλά η δημιουργία και η συμμετοχή.
----------------------------

Από τον κατάλογο των ταινιών:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ // PRIMARY SCHOOL OF VELVENDOS

Η ταινία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια δυο εργασιών, μια για το νερό και μια για το δάσος που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας. Στις εργασίες αυτές πήραν μέρος τα 180 παιδιά και οι 25 δάσκαλοι του σχολείου μας. 
The movie was created during two projects, one about the water and the other about the forest,
taken place in our school. 180 students and the 25 teachers of our school participated in those
projects. 
Ταξίδι με μια σταγονίτσα και ένα δεντράκι < A journey with a little drip and 
a little tree Διάρκεια < Time 8’40’’ / 2011
Συντελεστές > Crew
Σενάριο, animation, αφίσες / screenplay, animation, posters: Οι μαθητές / Τhe students. 
Μοντάζ / edit: Δάσκαλοι / Teachers. 
Περίληψη > Synopsis
Η προσφορά του νερού και του δάσους, μέσα από το ταξίδι μιας σταγονίτσας. . . με χεράκια κι ενός δέντρου. . . με ποδαράκια. Water’s and forest’s offer, through a little drip that has … hands; and a little forest that has… legs. 
----------------------------

Το 15ο (και μοναδικό στην Ελλάδα) Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου ξεκινά σήμερα στην Ολυμπία!  
  Πριν από τρεις βδομάδες συνάντησα τον Δημήτρη Σπύρου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μου είπε:   "Για μένα μέσα στην κρίση που ζούμε, είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση να φέρνω καλές ταινίες για να τις βλέπουν τα παιδιά και να συζητάμε για αυτές. Με την έννοια ότι αν αφεθούμε μόνο στο οικονομικό πρόβλημα τότε θα έχουμε καταστραφεί.   Όσο μπορούμε να αντιδρούμε και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την τέχνη, τον κινηματογράφο, τη μουσική, το θέατρο, θα μπορέσουμε και σαν άνθρωποι να διαχειριστούμε την κρίση και κυρίως θα βοηθήσουμε τα παιδιά να μην πέσουν σε κατάθλιψη.   Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τους ενήλικες να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει. Άρα προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι τα παιδιά. Πάνω από όλα ένα πράγμα μας ενδιαφέρει είναι ο καλός κινηματογράφος, οι καλές ταινίες για τα παιδιά από όποια χώρα και αν προέρχονται." Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου