Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση εργασίας του Δημ.Σχ.Βελβεντού στο Κ.Π.Ε.




Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού πραγματοποιήθηκε το Εισαγωγικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών με θέμα : «Καλωσόρισμα στη διαφορετικότητα των διδακτικών παρεμβάσεων». Στα πλαίσια του σεμιναρίου παρουσιάστηκε η εργασία του  Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού: «Πιέρια, ο κοινός μας τόπος».
Έγινε μια παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας αυτής, όπως υπάρχουν σε άλλες αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας. (Επισκέψεις-συνεντεύξεις- δημιουργία ταινιών-κουκλοθέατρο-γραφή παραμυθιών-δραματοποίηση-Καραγκιόζης-δεκάδες κατασκευές-θέατρο στην αγγλική γλώσσα-τραγούδια-μουσικοκινητικό τραγούδι-συλλογή παλιών φωτογραφιών-χορός-μουσική-φυτολόγια-εργασίες στους υπολογιστές-ζωγραφική-παιχνίδια στο δάσος-δεκάδες φύλλα ασκήσεων-και πολλά άλλα)
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της παρουσίασης, ήταν μια εργασία όλου του σχολείου και όχι ενός ή δυο ατόμων. Έτσι για να πραγματοποιηθεί αυτή η εργασία, δούλεψαν οι 24 δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων του σχολείου μας και όλες οι τάξεις-180 παιδιά. Ταυτόχρονα θέλαμε να γίνει ένα άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία. Έτσι συνεργαστήκαμε με 27 ανθρώπους που μας βοήθησαν στο έργο μας, μεταδίδοντας και σε εμάς τις γνώσεις τους.
Η παρουσίαση της εργασίας μας τελείωσε με το ερώτημα: «Άξιζε τελικά τον κόπο να κάνουμε μια τέτοια εργασία; Σε μια εποχή με μειώσεις μισθών, με καταργήσεις σχολείων, με ελλείψεις εκπαιδευτικών,…αξίζει τελικά τον κόπο να ασχοληθεί κανείς;» Και η απάντηση είναι σίγουρα ναι. Πρώτα για τα παιδιά μας και μετά για εμάς τους ίδιους, που πρέπει να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα για μια καλύτερη παιδεία. Γιατί όπως έχω γράψει πολλές φορές ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου