Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ


Τις πρώτες μέρες που πήγα στην Παιδαγωγική Ακαδημία, μας ρώτησε ένας καθηγητής, πόσοι από εμάς θέλαμε να γίνουμε δάσκαλοι και πόσοι θα δίναμε ξανά εξετάσεις για να περάσουμε σε κάποια άλλη σχολή. Πέντε έξι μόνο σήκωσαν το χέρι ότι ήθελαν να γίνουν δάσκαλοι. Ο ίδιος καθηγητής μας έκανε την ίδια ερώτηση δυο χρόνια μετά, όταν τελειώναμε πια την Ακαδημία. Πέντε έξι ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να γίνουν δάσκαλοι. Τότε μας είπε ο καθηγητής : «Άρα κάτι πετύχαμε εδώ, γιατί για να γίνει κάποιος δάσκαλος δε χρειάζεται μόνο γνώσεις, αλλά κυρίως αγάπη γι’ αυτό που κάνει».
Με ευκαιρία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους. Να συνεχίΖΟΥΜΕ με την ίδια αγάπη το έργο μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες και την κρίση, οικονομική αλλά κυρίως κρίση αξιών.
Με προσωπικές μας συζητήσεις, όσο και με συζητήσεις μέσω διαδικτύου βλέπω την προσπάθειά, αλλά και την αγωνία σας για μια καλύτερη παιδεία. Απαντάμε σε αυτούς που απαξιώνουν το έργο μας , με αυτήν την προσπάθεια καθημερινά μέσα στην τάξη. Γιατί αυτοί δεν μπορούν να δουν το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας, ούτε τη χαρά τους σε κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία τους. Εμείς μπορούμε. Και είναι η μεγάλη μας «αμοιβή».
αρχίΖΟΥΜΕ – συνεχίΖΟΥΜΕ
Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

1 σχόλιο:

  1. Κρατάτε γερά συνάδελφοι, έρχονται και χειρότερα. Ας μη ξεχνάμε ότι το επίκεντρο είναι το παιδί και προκειμένου να το βοηθήσουμε να αλλάξει τον κόσμο αύριο, θα κάνουμε τα πάντα σήμερα. Καλή σχολική χρονιά από το Δημοτικό Σχολείο Αστακού.
    http://dimotikoastakou.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή