Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Μήνυμα δημάρχου Βελβεντού μετά το δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα διεξάχθηκε με απόλυτη τάξη και με τον τύπο και την ουσία των εθνικών βουλευτικών εκλογών.
Το 80% του εκλογικού σώματος σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές προσήλθε εθελοντικά και μαζικά στις κάλπες σε μια άψογη διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής.
Ο χρόνος που είχαμε διαθέσιμο να οργανώσουμε το δημοψήφισμα ήταν συντομότατος. Επικοινωνιακά δεν ήταν εύκολο να διαφημίσουμε την εκλογική διαδικασία όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε και υπήρξε αντικειμενική αδυναμία ενημέρωσης των συμπολιτών μας για να συμμετέχουν καθολικά. Είχαμε απουσίες λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, λόγω σπουδών και άλλων υποχρεώσεων αρκετών συμπολιτών μας. Επομένως το συγκεκριμένο ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε κάθε λογική προσδοκία.
Όσον αφορά την ουσία του δημοψηφίσματος: Η εντολή από το λαό του Δήμου Βελβεντού δόθηκε και μάλιστα σε πάρα πολλούς αποδέκτες. Το 95,64% των δημοτών ψήφισε ΟΧΙ. Ψήφισε για την πλήρη αποχή από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη. Ψήφισε εναντίον της συνένωσης με το Δήμο στον οποίο μας υποχρεώνουν να συνενωθούμε ελέω Καλλικράτη.
Με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έχουμε στα χέρια μας την σημαντικότερη παρακαταθήκη στον μεγάλο μας αγώνα για να διεκδικήσουμε σύσσωμοι την αυτονομία του Δήμου μας από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής και θα προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις του αγώνα μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που συμμετείχαν με τόση μαζικότητα στις εκλογές, όλους τους εθελοντές, νομικούς αντιπροσώπους, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τους συνεργάτες του Δήμου, αιρετούς και υπαλλήλους που εργάστηκαν με εξαιρετική διάθεση και αφιλοκερδώς για να φέρουν σε πέρας αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας.
Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τους ετεροδημότες στην Ελλάδα και τους πολυπληθείς ομογενείς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία που συμπαραστάθηκαν ηθικά στον αγώνα μας.
Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω την Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών, την Κίνηση Γυναικών και προπαντός τη Δυναμική μας Νεολαία για τον υπέροχο και δίκαιο αγώνα τους με στόχο την αυτονομία του Δήμου Βελβεντού.
Οι δημότες του Βελβεντού απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο νοιάζονται και πόσο αγαπούν τον τόπο τους. Και αποδεικνύουν επίσης ότι είναι άπαντες ενωμένοι, πέρα από χρώματα και κόμματα για να πετύχουν τον στόχο τους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
ΕΝΩΜΕΝΟ, ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ.
Μανώλης Στεργίου
Δήμαρχος Βελβεντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου