Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Λαϊκή συνέλευση του Δήμου Βελβεντού με θέμα το σχέδιο "Καλλικράτη"

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βελβεντού ήταν πολύ μικρό χθες το βράδυ, για να στεγάσει το πλήθος των Βελβεντινών που συγκεντρώθηκε, για να φωνάξει ένα μεγάλο όχι στη συνένωσή του με άλλο δήμο. Ένα μεγάλο όχι για τον εμπαιγμό που υπέστη από την πολιτεία,που πριν μια εβδομάδα ανακοίνωσε το Βελβεντό ανεξάρτητο δήμο και τώρα πήρε πίσω την απόφαση αυτή.

Μέσα και έξω από το Πνευματικό Κέντρο,πλήθος κόσμου.

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,κλειστά.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βελβεντού, φάνηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τους κατοίκους που πήραν μέρος στη λαϊκή συνέλευση. Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου ήταν πολύ μεγάλη, μετά την αλλαγή της απόφασης της κυβέρνησης, με την οποία είχαμε τη συνένωση του Δήμου Βελβεντού με το Δήμο Σερβίων.
Ενώ πριν μια εβδομάδα είχαμε την επίσημη απόφαση για ανεξάρτητο Δήμο, ξαφνικά αυτό άλλαξε με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Στη λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκε από τους βουλευτές, αν και καλέστηκαν όλοι, μόνο ο κ. Βλατής που κατάγεται από το Βελβεντό, ο οποίος είναι μάλιστα και μέλος και αντιπρόεδρος της επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει το νομοσχέδιο.
Ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις, από σκληρές μορφές κινητοποιήσεων μέχρι πιο ήπιες και με ψήφισμα της συνέλευσης εξουσιοδοτήθηκε η συντονιστική επιτροπή, η οποία θα συνεδρίαζε αμέσως μετά, να μελετήσει τις προτάσεις και να καθορίσει τις ενέργειες για τη συνέχιση του αγώνα. Αποφασίστηκε ακόμα η μετάβαση στην Αθήνα δημοτικών συμβούλων με επικεφαλής το Δήμαρχο για επαφές οι οποίες είναι απαραίτητες εκεί.
Ανακοινώθηκε ότι η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Βελβεντού έκλεισε τα γραφεία της και παραδόθηκαν οι κομματικές ταυτότητες σαν πρώτο βήμα αντίθεσης, για την άδικη αυτή απόφαση για το Βελβεντό.
Έγινε πρόταση για μη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Βελβεντού στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αν νομίζουν ορισμένοι ότι είναι μια απόφαση προσωρινή, λόγω της πίεσης των ημερών, θα καταλάβουν γρήγορα πόσο λάθος έκαναν.
Όσο αφορά το όνομα του νέου δήμου Βελβεντό-Σέρβια, τονίστηκε ότι είναι θέμα το οποίο δεν μας απασχόλησε ούτε μας απασχολεί, αφού ο στόχος μας είναι άλλος. Τονίστηκε βέβαια από πολλούς ότι με το όνομα αυτό, η κυβέρνηση ήθελε να χρυσώσει το χάπι. Το όνομα έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού οι Βελβεντινοί το θεώρησαν σαν κοροϊδία για μικρά παιδιά και οι κάτοικοι των Σερβίων ήδη και αυτοί αντιδρούν.
Πολλοί ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο άλλαξε η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης και έριξαν και συγκεκριμένες ευθύνες για την εχθρική στάση ορισμένων απέναντι στο Βελβεντό όλο το τελευταίο διάστημα.
Τώρα όμως είναι ώρα για αγώνα.Καλούμε όλους με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας να βοηθήσει,μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια,όπως μπορεί.Γιατί το αξίζουμε.Γιατί θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου