Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Εξαιρετικό brand name τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού

 


Στους αγροτικούς συνεταιρισμούς οι οποίοι έχουν δημιουργήσει εξαιρετικό brand name τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συγκαταλέγεται ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβνετού, βάση της υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων, σύναψης επιχειρηματικών και εμπορικών συμφωνιών, αλλά και µε τη δημιουργία µαρκών που αυτήν τη στιγμή έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους είτε εντός είτε εκτός της χώρας.

Το όνομα του ΑΣΕΠΟΠ φιγουράρει ανάμεσα σε πολύ γνωστά ονόματα όπως η Πίνδος, η ΕΒΟΛ κ.α., με την εμπορική ονομασία των ροδάκινων Velvita να ξεχωρίζει. Παράλληλα το επενδυτικό πλάνο για τα επόμενα χρόνια με τη δημιουργία νέου εργοστασίου μεταποίησης προϊόντων παραγωγής του Συνεταιρισμού, είναι από τις αξιοσημείωτες ενέργειες του συνεταιρισμού.

Το κόστος για την επένδυση αυτή θα φτάσει τα 8,5 εκατοµµύρια ευρώ και θα αποτελέσει µέρος συνολικού επενδυτικού πλάνου για τα συγκεκριµένα έτη που θα ανέλθει στα 16,8 εκατοµµύρια ευρώ. Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού ιδρύθηκε το 1917 και σήµερα απαρτίζεται από 350 ενεργά µέλη, µε συνολικά 6.500 στρέµµατα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Διατηρεί συνεργασίες µε παραγωγούς και οργανώσεις παραγωγών από όλη την Ελλάδα, απασχολεί 15 άτοµα µόνιµο προσωπικό σε Βελβεντό αλλά και στο υποκατάστηµα της Αθήνας στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, ενώ συνολικά απασχολεί 80 έως 100 άτοµα ως εποχικό προσωπικό κατά την περίοδο της συγκοµιδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου