Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» στο Βελβεντό

 

Το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο Βελβεντού. Το πρόγραμμα έγινε από την ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) με την υποστήριξη του Δήμου Βελβεντού και την ΔΗ.Κ.Ε.ΒΕ (Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Βελβεντού) και έφερε το μπάσκετ ένα βήμα πιο κοντά στα παιδιά του Δήμου μας.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου ήρθαν σε επαφή με τις τεχνικές της καλαθοσφαίρισης, σε μια αθλητική ατμόσφαιρα.  

Ευχαριστούμε θερμά τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής της ΕΟΚ που πραγματοποίησαν το πρόγραμμα, καθώς και την κ. Αγλαΐα Καραδήμα για την υποστήριξη και τη συνεργασία της.

Όλοι οι μαθητές έλαβαν δώρο από την ΔΗΚΕΒΕ ένα μπλουζάκι και από την ΕΟΚ το βραχιολάκι του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα  «Τρίποντα στα Σχολεία» γίνεται με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μεγάλος αριθμός Δημοτικών  Σχολείων της χώρας πραγματοποίησε και φέτος το Σχολικό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το αθλητικό εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της FIBA στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Her World Her Rules και Europe Youth Development Fund, σε συνεργασία με τις Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8 – 12 ετών και έχει σκοπό μέσα από τη σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Οι ασκήσεις έχουν επιλεγεί για να μπορούν να εκτελεστούν από το σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα από το υπάρχον επίπεδο των δεξιοτήτων τους, ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να συμμετάσχει με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης χωρίς δυσκολίες. 

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιούν Ακαδημαϊκοί, Ομοσπονδιακοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί προπονητές/τριες, καθώς και προπονητές/τριες Σωματείων Καλαθοσφαίρισης.

Τη διδακτική χρονιά 2021 – 2022, περισσότερα από 300 Δημοτικά Σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας, συνολικά 13.500 αγόρια και κορίτσια, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου