Πρόταση λοιπόν να κλείσουν και τα Δημοτικά, γιατί μαζεύονται λέει πολλοί γονείς έξω από τα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους. Εδώ όμως υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα.
Όταν τα άφησαν ανοιχτά, δεν ήξεραν ότι θα τα φέρνουν οι γονείς στο σχολείο; Μόνα τους θα ερχόταν; Κι αν ο λόγος είναι η κινητικότητα των γονέων, δεν μπορούν οι άριστοι του Harvard και οι δεκάδες σύμβουλοι του Υπουργείου να βρουν λύσεις; Δε θα μπορούσε για παράδειγμα να έρχονται οι μισές τάξεις για μάθημα στις 8.15 και οι άλλες μισές στις 9.00 και αντίστοιχα να φεύγουν μια διδακτική ώρα αργότερα; Δε θα μπορούσαν να ανοιχτούν δυο και τρεις πόρτες στο σχολείο, για να φεύγουν τα παιδιά από διαφορετικές εξόδους-κάτι που γίνεται στο σχολείο μας, με αρκετά καλά αποτελέσματα;-
Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλες λύσεις, αλλά μάταια... Φαίνεται ότι αυτοί που σπούδασαν στα Harvard και θα στείλουν εκεί για σπουδές τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, δεν ενδιαφέρονται για το δημόσιο σχολείο. Αν ενδιαφέρονται, ήρθε η ώρα να το αποδείξουν. Ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια. Με λεφτά στα σχολεία και όχι στα ΜΜΕ. Με 15 μαθητές στην τάξη. Με καθαρίστριες στα σχολεία. Αντισηπτικά, μάσκες, τεστ και βέβαια τήρηση όλων των μέτρων.
Βέβαια, σε τμήματα που έχουν παρουσιαστεί κρούσματα σε παιδιά, θα πρέπει να κλείσουν.
Αλλά να ξέρουμε πάντα, ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν είναι εκπαίδευση. Τα παιδιά μας θα μείνουν αμόρφωτα και άβουλα, μπροστά σε μια οθόνη. Τα δυσάρεστα αποτελέσματα της μεγάλης χρήσης της τεχνολογίας τα βλέπουμε ήδη και θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια. Η ζωή είναι κάπου εκεί έξω και τα παιδιά μας θα την χάσουν, να μην πω ότι την έχασαν ήδη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου