Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Πρώτο Βραβείο στο Δημ.Σχολ.Βελβεντού για το πρόγραμμα "Πες το με ένα βιβλίο"

Το πρώτο βραβείο πήρε το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού- το μοιράστηκε με το Ελληνικό Σχολείο Μόσχας- στον 63ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. 
Το βραβείο δόθηκε για το πρόγραμμα που έγινε κατά την περσινή σχολική χρονιά στο Σχολείο -και συνεχίζεται και φέτος- με τίτλο "Πες το με ένα βιβλίο". Ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, με πολλές δραστηριότητες.

Η κατηγορία που βραβεύτηκε το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού ήταν "Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που προάγουν την φιλαναγνωσία" και στην κατηγορία αυτή συμμετείχαν 28 σχολεία που πραγματοποιούν σχετικά προγράμματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα προγράματα στάλθηκαν με ψευδώνυμο, για να υπάρχει μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στην κριτική επιτροπή. Το ψευδώνυμο που είχε το σχολείο του Βελβεντού ήταν "ΒιβλιοΜαθητάδες".

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:   διαθεματικο σχεδιο εργασιασ

Πήραν μέρος: Μαθητές Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης- συνολικά 62 μαθητές

Επιμέλεια εργασίας: Έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Ø  ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Σκοπός προγράμματος:
Καλλιέργεια φιλαναγνωσίας
Στόχοι προγράμματος:
Ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων-
 Κυκλοφοριακή Αγωγή- Σωστή χρήση διαδικτύου- Συνεργασία, ΟΧΙ στη βία- Γνωριμία με τα κλασικά παραμύθια- Γνωριμία με την ποίηση-Προστασία περιβάλλοντος
  
πεδΙα σΥνδεσης με το ΑΝΑΛΥΤΙΚΌ πρόγραμμα

Γλώσσα – μελετη- εικαστικα- μουσικη- φυσικα-ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Ø  ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
          Ποιες μορφές Διδασκαλίας χρησιμοποιήθηκαν:
           Εργασίες σε ομάδες
           Ποιες εκπαιδευτικές τεχνικές:
           Εκπαιδευτικές επισκέψεις-Χρήση διαδικτύου-
           Μάθηση μέσα από τη δημιουργία παραμυθιού, εικονογραφημένης ιστορίας, αφίσας, ταινίας, τηλεοπτικού σποτ, ποιήματος, τραγουδιού, φωτογραφίας.

Ø  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ 

με ποιουσ φορεισ καταφέραμε να συνεργαστουμε

Παιδικη βιβλιοθηκη
κ.π.ε.
τροχαια ΚΟΖΑΝΗΣ
συλλογος μηχανοκινητου αθλητισμου
μουσικο σχολειο ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
εθνικο κεντρο ερευνασ και διασωσησ σχολικου υλικου
ενωση ελληνων λογοτεχνων
συλλογοσ ατομων με αναπηρια
διεθνεσ κεντρο ούμπιακησ εκεχειριασ
ελληνικο κεντρο ασφαλουσ διαδικτυου
Ολόκληρο το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες, μπορείτε να τις δείτε στη σελίδα μας, στην ενότητα "Εργασία-πες το με ένα βιβλίο".
-----------------------------------------------------------------
Από την σελίδα της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς:
http://womensliteraryteam.blogspot.com/

Έληξε και ο 63ος λογοτεχνικός μας διαγωνισμός.
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην τελετή απονομής των διακρίσεων, ήταν έντονη η συγκίνηση, η χαρά και η υπερηφάνεια. Τόσο από μέρους των νέων λογοτεχνών μας, όσο κι από τη δική μας μεριά.

Θερμές ευχαριστίες στους αθλοθέτες μας, στα μέλη των κριτικών επιτροπών και σε όλους όσους μας έστειλαν τα έργα τους και τούτη τη χρονιά. Είναι και για μας ικανοποίηση να δείχνουν εμπιστοσύνη στις επιτροπές μας, τόσοι νέοι άνθρωποι.
................................................... 
15. Βραβείο Ζαχαρούλας Καραβά.
Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων συναφές με τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή, για μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης το οποίο εκπονείται από σχολείο ή δίκτυο σχολείων Α/θμιας εκπαίδευσης, βιβλιοθήκη, άλλο φορέα ή φυσικό πρόσωπο.
Βραβείο στο Ελληνικό Σχ. Μόσχας και στο 27ο Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης για το Εκπ/κό Πρόγραμμα  Μόσχος και Νίκη
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, το οποίο προάγει τη φιλαναγνωσία και παράλληλα συμβάλλει στην ανάδυση της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων.
Βραβείο στο Δημ. Σχ. Βελβεντού για το Εκπ/κό Πρόγραμμα  Πες το με ένα βιβλίο
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, το οποίο προάγει τη φιλαναγνωσία και παράλληλα συμβάλλει στην ανάδυση της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών του σχολείου.
Έπαινος στο 6ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης για το Εκπ/κό Πρόγραμμα  Μικρά βιβλία Φρενέ
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, το οποίο συμβάλλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των μικρών μαθητών στα δρώμενα του σχολείου.
Eύφημη Μνεία στο Νηπιαγωγείο Θερμησίας για το Εκπ/κό Πρόγραμμα  Παίζω και μαθαίνω για το περιβάλλον
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, το οποίο συμβάλλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των μικρών μαθητών στα καθημερινά δρώμενα του σχολείου.
Εύφημη Μνεία στο 1ο Δημ. Σχ. Ηλιούπολης για το Εκπ/κό Πρόγραμμα  Διαβάζω, παίζω, χορεύω, δημιουργώ και εκφράζω τα συναισθήματά μου
Ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, το οποίο συμβάλλει ενεργά στην κινητοποίηση και συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στα δρώμενα του σχολείου.
 ----------------------------------------------------
Φωτογραφία από την τελετή βράβευσης στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, με την πρόεδρο


Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ανάμεσα στην κυρία Αγγελική Βαρελλά, τον κύριο Γιάννη Παπαδάτο, την κυρία Λότη Πέτροβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου