Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Βραβείο για την παρουσίαση με το «καλύτερο κοινωνικό μήνυμα» για το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού




Στο πλαίσιο του διαγωνισμού “Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό» που διήρκησε από τις 17 Οκτωβρίου 2017 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο/παρουσιάσεις με θέμα το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές ηλικίας από 5η Δημοτικού έως 3η Γυμνασίου και υλοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.080 μαθητές από 95 σχολεία σε 40 πόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη 150 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών, που είχαν τη μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 216. Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτό το επίκαιρο θέμα και να εκφραστούν δημιουργικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.
Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.
 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Από τις 216 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, βραβεύτηκαν οι 7.
Το 1ο βραβείο πήρε  το 7ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, με δώρο έναν Ψηφιακό Διαδραστικό Πίνακα για το σχολείο.
Tο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού βραβεύτηκε για την παρουσίαση με «το καλύτερο κοινωνικό μήνυμα».
Στο σχολείο δόθηκε τιμητική πλακέτα, έπαινος και δωράκια για τους μαθητές από  Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου