Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Μάθημα Τοπικής ιστορίας με θέμα "το παλιό σχολειό".


Τι έχουν να μας πουν οι παλιές φωτογραφίες από το αρχείο του Σχολείου;
Τι έχουν να μας πουν τα παλιά σχολικά αντικείμενά, που οι παλιότεροι δάσκαλοι φρόντισαν να φτάσουν σε μας σε πολύ καλή κατάσταση;
Μάθημα Τοπικής ιστορίας στο Σχολείο μας, με θέμα "το παλιό σχολειό".

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εκδόθηκε το βιβλίο "ΜαθητοΠαραμύθια" του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού

 Εκδόθηκε το βιβλίο "ΜαθητοΠαραμύθια" του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.
 Τα παραμύθια γράφτηκαν και εικονογραφήθηκαν από τους μαθητές με την επιμέλεια των δασκάλων τους. Πρόκειται για μια προσπάθεια των 8 τελευταίων χρόνων, με αφορμή διάφορες εργασίες και προγράμματα που έγιναν στο σχολείο.
 Το βιβλίο 100 σελίδων είναι μια συλλογή με 11 παραμύθια και με 150 ζωγραφιές των μαθητών, που εικονογράφησαν τα κείμενά τους.
Δυο από τα παραμύθια βραβεύτηκαν με το 1ο βραβείο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και δυο άλλα έγιναν ταινία μικρού μήκους, με συμμετοχή σε διαγωνισμό παιδικών ταινιών.

Η χρηματοδότηση της έκδοσης έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εξώφυλλο του βιβλίου είναι η μαθήτρια του σχολείου το έτος 2064 μ.Χ. όταν πια θα είναι 60 χρονών.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:
   -Ποιο είναι το όνειρο του κοριτσιού, που αναγκαστικά
      έφυγε  με την οικογένειά της από το  σπίτι της;
    -Πώς γλίτωσε ο Δέντρος από τον άνθρωπο;
    -Ποια είναι η περιπέτεια της σταγονίτσας;
    -Τι σκέφτηκε ο δάσκαλος για να σώσει την Υγιειονοπαρέα;
    -Ποια απόφαση πήρε το Δεντράκι με τα ποδαράκια;
   -Ποια ιστορία διηγείται η γιαγιά Ελευθερία το έτος 2065 μ.Χ.
   - Τι σχέση έχουν τα σχηματοξωτικά με τους
      ασχηματανθρώπους;
    -Ποιο είναι το μικρό-μακρύ ταξίδι που έκανε η Βενδώ;
    -Πώς το ποταμάκι έγινε λίμνη;
    -Ποια είναι η ιστορία της ροδακινιάς;
    -Πού περιπλανήθηκε το μεγαλύτερο φύλλο του κόσμου;

     Όλα αυτά θα τα διαβάσετε στα 11 παραμύθια που έγραψαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού
με την επιμέλεια των δασκάλων τους.

Τα παραμύθια που περιλαμβάνει το βιβλίο είναι:



"Η Ελπίδα και η χελώνα της η Λιγνή"
Παραμύθι που αναφέρεται στη ρύπανση της ατμόσφαιρας από τα εργοστάσια.



"Το σχηματοξωτικό και οι ασχηματάνθρωποι"
Οικολογικό παραμύθι, που αναφέρεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τους ανθρώπους. 



"Οι περιπέτειες της ΥγιεινοΠαρέας"
Παραμύθι που αναφέρεται στην υγιεινή διατροφή, σε συνδυασμό με φωτογραφίες της εργασίας που κάναμε. 







"Ο Δέντρος" Οικολογικό παραμύθι, που εξελίσσεται στο δικό μας βουνό, τα Πιέρια.



"Η ιστορία της γιαγιάς Ελευθερίας"
Το παραμύθι εξελίσσεται το 2064, όταν η σημερινή μαθήτρια είναι πια 60 χρονιών και αναπολεί τις ομορφιές του τόπου μας, που υπήρχαν όταν ήταν μικρή. 

"Η ιστορία της σταγονίτσας"
Παραμύθι που αναφέρεται στη σημασία του νερού για τον άνθρωπο.Το παραμύθι αυτό έγινε και ταινία κινουμένων σχεδίων. 

"Το δεντράκι με τα ποδαράκια"
Το δεντράκι που ζει στο Βελβεντό,φεύγει, αλλά τελικά ξαναγυρίζει στον τόπο του για να βρει και πάλι τους φίλους του. Και το παραμύθι αυτό έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων. 


"Το ποταμάκι που έγινε λίμνη"
Παραμύθι για τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης και την προσφορά της.  


"Η ιστορία του μεγαλύτερου φύλλου στον κόσμο"
Η περιπλάνηση του μεγαλύτερου φύλλου στις πλαγιές των Πιερίων.
Τρισδιάστατο παραμύθι με πραγματικές φωτογραφίες του βουνού. 

" Η ιστορία της Ροδακινιάς και του κάμπου"
Παραμύθι με στοιχεία τοπικής ιστορίας για την καλλιέργεια του πιο σημαντικού προϊόντος του τόπου μας, το ροδάκινο. 



"Το μικρό-μακρύ ταξίδι της Βενδώς"
Ένα παραμύθι τοπικής ιστορίας, αλλά και οικολογικό με την νύμφη Βενδώ.



Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

11η χορωδιακή συνάντηση το Σάββατο 27 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού


O Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού διοργανώνει τη 11η χορωδιακή συνάντηση το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 7.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο.
Συμμετέχουν οι χορωδίες:
Παιδική, Εφηβική και Μικτή Χορωδία Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, Χορωδία Γρεβενών «ΛΙΓΕΙΑ» και Χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου.

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

“...Αμπέλια και χρυσές ελιές
μοιάζεις Ελλάδα όπως θες...”
(Σωκράτης Μάλαμας)


Το διήμερο 27 και 28 Μαΐου, που τα οινοποιεία της χώρας γιορτάζουν τις " Ανοιχτές Πόρτες", ο Αμπελώνας Καμκούτη στο Βελβεντό σας περιμένει για ένα αξέχαστο οινικό ταξίδι. Περιήγηση στ' αμπέλια, ξενάγηση στο οινοποιείο και στο χώρο παλαίωσης, γευστική δοκιμή των κρασιών του κτήματος και γνήσια βελβεντινή φιλοξενία με τοπικούς μεζέδες.

Προσφορά στους φίλους επισκέπτες του διημέρου όλα τα κρασιά με έκπτωση 25%.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2464032400 , 6974728638


Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα Σερβίων.

Ένα διαφορετικό μάθημα σήμερα για τους μαθητές μας.Το Πυροσβεστικό Σώμα Σερβίων ήρθε στο σχολείο μας με ένα όχημα και τον εξοπλισμό του και μας ενημέρωσε για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Τους ευχαριστούμε πολύ.






Στη συνέχεια στην τάξη, ζωγραφίσαμε την δραστηριότητα:



Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ο Διευθυντής, η ψυχή του σχολείου το έκανε…

Άννα Δ. Παππά
Δασκάλα, συγγραφέας
πηγή:pappanna.wordpress.com
διευθυντήςΟ κεντρικός μοχλός ενός σχολικού οργανισμού είναι ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας.
Η απόδοση και η επιτυχία του σχολείου δεν αποδίδεται εξ ολοκλήρου στον Διευθυντή, οφείλεται όμως, εν πολλοίς, σε αυτόν.
Ο Διευθυντής είναι εκείνος που δέχεται τις πιέσεις από διεργασίες είτε ενδοσχολικές, είτε εξωτερικές. Είναι αυτός που ενώνει τη σχολική κοινότητα με την εξωσχολική. Το υλικό κατασκευής του Διευθυντή πρέπει να είναι ανθεκτικό, μαλακό, απορροφητικό και ευλύγιστο και σε καμία περίπτωση άκαμπτο και σκληρό.
Σήμερα που το κοινωνικό και εργασιακό πεδίο είναι, όσο ποτέ άλλοτε,  σκληρό και αδυσώπητο, ο χαρισματικός σχολικός Διευθυντής παραμένει πατρικός και συνεργατικός. Ενθαρρύνει την άμιλλα, που εμπεριέχει ανθρωπιστικά στοιχεία και αποθαρρύνει τον ανταγωνισμό, που είναι σκληρός, απάνθρωπος και, όχι σπάνια, γεννά αντιζηλίες και αρνητικά συναισθήματα. Γνωρίζει ότι τα βασικά δομικά στοιχεία της παιδείας, την  οποία υπηρετεί, είναι ευγενή. Επί των στοιχείων αυτών είναι ό άρχων και ο διαχειριστής του σχολείου.
Ο σχολικός Διευθυντής είναι ο εμψυχωτής των δασκάλων, ο συντονιστής, ο μαέστρος. Προΐσταται μεταξύ ίσων. Δεν έχει ευνοούμενους, διότι επιδιώκει να είναι  η κεντρομόλος δύναμη του σχολείου και όχι η φυγόκεντρος. Είναι και αυτός δάσκαλος.
Είναι κρίμα να πιστεύεται ότι τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας περιορίζονται στη διαχείριση της υπηρεσιακής αλληλογραφίας και των διαφόρων εγγράφων. Να νομίζεται ότι είναι εκεί για να σφραγίζει και να υπογράφει.
Είναι πλάνη να νομίζεται ότι ο Διευθυντής δεν έχει παιδαγωγική αποστολή. Και είναι θλιβερό να πιστεύει κάτι τέτοιο και ό ίδιος. Διότι, στην πραγματικότητα, ο εργοδότης του δεν είναι αυτός που τον αμείβει οικονομικά. Εργοδότες του είναι οι μαθητές του, τα αθώα παιδιά. Για αυτά υπάρχει στη σχολική μονάδα. Για αυτά μοχθεί, ονειροπολεί και ονειρεύεται.  Από αυτά αμείβεται, με το πολυτιμότερο νόμισμα, το αληθές χρυσίον, που είναι  η ευγνωμοσύνη των παιδιών του και η υστεροφημία του.
Ο Διευθυντής είναι δάσκαλος με πολύχρονη διδακτική εμπειρία, επιτυχημένη και αναγνωρισμένη. Αν δεν είναι τέτοιος είναι, απλά, ένας φυτεμένος εγκάθετος γεμάτος συμπλέγματα και αδυναμίες. Και τότε είναι επιζήμιος.
Ο Διευθυντής είναι, εξ ορισμού, ένας δημοκρατικός ηγέτης.  Η έννοια της ηγεσίας έχει μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική διεύθυνση μιας  σχολικής μονάδας.
Ως δημοκρατικός ηγέτης δε διατάζει. Ούτε θυροκολλεί. Ούτε παρακαλάει. Πείθει και με την πειθώ κατευθύνει. Δημιουργεί οράματα και θέτει στόχους.   Μεταμορφώνει  τη συνηθισμένη ζωή του σχολείου σε ζωή με δημιουργική πνοή. Ενοραματίζεται και χτίζει το προφίλ του σχολείου του που θέλει να ξεχωρίζει από μακριά.
Ο Διευθυντής του σχολείου εμπνέει  σιγουριά και ασφάλεια στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Κατευθύνει χωρίς να θέτει περιορισμούς. Στηρίζει και ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες των δασκάλων του.Τις εμπνευσμένες ιδέες τις κάνει φανοστάτες για να τις βλέπουν και  οι άλλοι. Συγχαίρει και ευχαριστεί το δάσκαλο. Του χτυπάει την πλάτη φιλικά,  συναδελφικά, στοργικά. Και  ξέρει καλά ότι  ο δάσκαλός του το καλοδέχεται.
Με τη  συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του, ο χαρισματικός Διευθυντής   δημιουργεί το υπόστρωμα, το γόνιμο έδαφος, όπου θα  αναπτυχθεί ένας αντίστοιχα παραγωγικός και αποδοτικός σύλλογος διδασκόντων.  Οι δάσκαλοι επιζητούν τη ζεστή ανθρώπινη σχέση. Ο Διευθυντής δίνει ένα ευρύτερο νόημα στην καθημερινή τους ζωή. Επιζητά την απόλυτη ψυχική επικοινωνία μεταξύ τους. Διαισθάνεται, από ένστικτο, ότι η επικοινωνία αυτή θα μεταφερθεί και στη σχολική τάξη, ότι θα γίνει αγωγός και γέφυρα επικοινωνίας με τους μαθητές.
Η δημιουργία του οράματος της σχολικής μονάδας έχει ήδη θεμελιωθεί.
Ο Διευθυντής, η ψυχή του σχολείου  το έκανε!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

"Η δαχτυλο-οικογένεια"



Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας:
"Η δαχτυλο-οικογένεια" δραστηριότητα Α΄ Τάξης
Η οικογένειά μας ενωμένη όπως τα δάχτυλά μας.


Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού: Παράδειγμα προς μίμηση



πηγή:ypaithros.gr

Εκπαίδευση, καινοτομία, συμβουλευτική και εισαγωγή νέων τεχνολογιών στο χωράφι είναι μερικά από τα στοιχεία που χρειάζεται ο σύγχρονος αγρότης για να βελτιώσει την παραγωγικότητά του, αλλά και την ανταγωνιστικότητά του. Στοιχεία που ο μεμονωμένος παραγωγός πολλές φορές δεν μπορεί να επιτύχει μόνος του. 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκος Κουτλιάμπας, εξηγεί στην «ΥΧ» τους λόγους για τους οποίους οι δυνατές συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας, όπως ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, μέσω της καινοτομίας μετατρέπουν τον παραγωγό σε έναν σύγχρονο Ευρωπαίο αγρότη με λιγότερα έξοδα και καλύτερη ποιότητα των προϊόντων του.

Κόστος παραγωγής
Η μέθοδος να παράγεις περισσότερα με όσο το δυνατόν λιγότερα εφόδια είναι ο κεντρικός άξονας στη μείωση του κόστους παραγωγής. Η ελλιπής ή η υπερβολική χρήση των εισροών αυξάνει το κόστος παραγωγής και υποβαθμίζει την ποιότητα των προϊόντων. Η ακριβής χρήση, όμως, των εφοδίων εκεί που χρειάζεται απαιτεί γνώση και εκπαίδευση. «Όλοι οι παραγωγοί στον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού συμβουλεύονται το γεωτεχνικό τμήμα πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε καλλιεργητικής φροντίδας. Η φυτοϋγειονομική υπηρεσία του συνεταιρισμού ενημερώνει τον παραγωγό αν και πώς θα προχωρήσει στη φυτοπροστασία και στη λίπανση και πάντα με συνταγή από την ίδια», αναφέρει ο Ν. Κουτλιάμπας. Η λειτουργία αποθήκης γεωργικών εφοδίων παίζει τεράστιο ρόλο στο κόστος παραγωγής του αγρότη. Οι παραγωγοί-μέλη έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα γεωργικά εφόδια σε χαμηλότερες τιμές και με δυνατότητα πίστωσης. Ο παραγωγός ενημερώνεται με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο για τις ημερομηνίες κάθε αγροτικής δραστηριότητας, όπως η λίπανση. Επίσης, επισκέπτεται τον συνεταιρισμό στον οποίο εξειδικευμένος γεωπόνος του παρέχει τα κατάλληλα σκευάσματα για την καλλιέργειά του στην ποσότητα που απαιτείται.
Αναδιάρθρωση ποικιλιών
Ο συνεταιρισμός πρέπει να παρέχει στους παραγωγούς-μέλη πρακτικές εφαρμογές για το χωράφι, δοκιμασμένες και ελεγμένες για την αποτελεσματικότητά τους. Ο Ν. Κουτλιάμπας εξηγεί πως «ο συνεταιρισμός αξιοποιεί τα επιχειρησιακά προγράμματα, επενδύοντας κάθε χρόνο στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, κατευθύνοντας την παραγωγή σε προϊόντα εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά στην αγορά». Με αυτήν τη διαδικασία, ο συνεταιρισμός είναι σε θέση να κατευθύνει αποτελεσματικά τον αγρότη για το τι θα καλλιεργήσει, ποια ποικιλία θα καλλιεργήσει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον θα την καλλιεργήσει. Στη συνέχεια, είναι σε θέση να αναλάβει τη διάθεση των προϊόντων στις αγορές.
Εκπαίδευση και συμβουλευτική
Η παροχή κατάρτισης και συμβουλών από εξειδικευμένο προσωπικό για τη σωστή χρήση των αγροτικών εφοδίων, αλλά και για τους τρόπους συγκομιδής, παραλαβής και ποιότητας, συμβάλλει ώστε οι παραγωγοί να είναι σε θέση να γνωρίζουν από μόνοι τους τι χρειάζεται η καλλιέργειά τους. Το έργο αυτό έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη ομάδα γεωτεχνικών. Να τονιστεί ότι η δράση αυτή αφορά όλους τους παραγωγούς κάθε περιοχής και εκτός Βελβεντού με τους οποίους συνεργάζεται ο ΑΣΕΠΟΠ. Για παράδειγμα, γεωπόνοι του συνεταιρισμού τη Δευτέρα και την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας θα βρίσκονται στις καλλιέργειες παραγωγών στη Λαμία, που συνεργάζονται με τον συνεταιρισμό, ώστε να τους υποδείξουν τον τρόπο συγκομιδής των προϊόντων τους.
Διεύρυνση των συνεργασιών
Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού αποτελείται από 400 μέλη, που παράγουν κυρίως ροδάκινα, νεκταρίνια και μήλα, με τη συνολική παραγωγή των παραπάνω για το 2017 να υπολογίζεται στους 14.000 τόνους, ενώ σε μικρότερες ποσότητες παράγονται ακτινίδια, δαμάσκηνα, αχλαδόμηλα Νάσι, κυδώνια, βερίκοκα, και κεράσια.
Ωστόσο, δεν σταματά εδώ, καθώς διευρύνει τη συνεργασία του με παραγωγούς άλλων περιοχών. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με παραγωγούς από τον Τύρναβο, οι οποίοι παράγουν κυρίως αχλάδια, με αγρότες από τη Σκάλα Λακωνίας, που καλλιεργούν υπερπρώιμα ροδάκινα, με μια ομάδα μηλοπαραγωγών από την Καστοριά με σύνολο παραγωγής 2.000 τόνους και από το 2017 με παραγωγούς από την περιοχή της Λαμίας, που καλλιεργούν κεράσια, υπερπρώιμα ροδάκινα, δαμάσκηνα και ακτινίδια. Με τον τρόπο αυτόν αφενός ενισχύει τη θέση του αγρότη ευρύτερα, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας, και αφετέρου διευρύνει τα προϊόντα που διαθέτει στις αγορές.
Εξωστρέφεια και ισχυροποίηση της θέσης των προϊόντων στις αγορές
«Κλειδί της διαχρονικής επιτυχίας του συνεταιρισμού αποτελεί η εξωστρέφεια, η συνεργασία και η συλλογικότητα», αναφέρει ο Ν. Κουτλιάμπας. Ένας συνεταιρισμός οφείλει να γνωρίζει τι ζητούν οι διεθνείς αγορές και πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.
«Αξιοποιούμε τις σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ. Μέσω διαφημιστικής εκστρατείας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, η οργάνωση εξασφαλίζει σημαντικό μερίδιο της αγοράς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, διαθέτοντας τα προϊόντα της σε ικανοποιητικές τιμές. Επιπλέον, ο συνεταιρισμός τα τελευταία χρόνια συμμετέχει με δικό του εκθεσιακό χώρο στις μεγαλύτερες εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, όπως είναι η Fruit Logistica, η World Food, η Food Africa και η Frescon, για τη διατήρηση και την επέκταση του πελατολογίου, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός για την όσο το δυνατόν καλύτερη τοποθέτηση των προϊόντων στις αγορές με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα», μας ενημερώνει ο Ν. Κουτλιάμπας.
Σημαντικό ρόλο για την επίτευξη αυτού του οικονομικού αποτελέσματος διαδραματίζει και η ποιότητα του προϊόντος. Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού είναι πιστοποιημένος κατά ISO, HACCP, GLOBALGAP και εφαρμόζει από το 2002 το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την απόδοση ταυτότητας στο προϊόν. Αυτό που ξεχωρίζει τα ροδάκινα του συνεταιρισμού, όπως μας εξηγεί ο Ν. Κουτλιάμπας, είναι το αυτοκόλλητο σήμα VELVITA με τον λογότυπο του συνεταιρισμού, που αποτελεί πρωτοπορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο καταναλωτής μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ξεχωρίζει τα γνήσια ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού από άλλα ροδάκινα, τα οποία δεν έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχουν να κάνουν με γεύση, άρωμα, χρώμα και αντοχή. Το αυτοκόλλητο σήμα, εκτός των άλλων, λειτουργεί ως μέσο ιχνηλασιμότητας, καθώς ο καταναλωτής γνωρίζει ακριβώς από πού προέρχεται το προϊόν.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κατασκευές-δωράκια για τη γιορτή της μητέρας

Κατασκευές για τη γιορτή της μητέρας,
 όπως έγιναν από τους μαθητές του Σχολείου μας.

Σημειωματάριο με το βραβείο για τη μαμά.

Κατασκευή παλάμη με καρδούλες.

Σουπλά φαγητού.

Τσαντάκι που περιέχει ζωγραφιές και φωτογραφίες για τη μαμά.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η σχολική μας εκδρομή

Φωτογραφίες από την χθεσινή σχολική εκδρομή.
Στο καταπληκτικό σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική και στο Χωριό της Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη.

Έγινε ξενάγηση μέσα στη Θεσσαλονίκη, όπου είδαμε τον Λευκό Πύργο, τον Πύργο του ΟΤΕ, την Καμάρα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και άλλα αξιοθέατρα της Θεσσαλονίκης.



Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

"Ένα σχολείο διηγείται-Η ιστορία του Μίμη και της Άννας"



(Ο Μίμης και η Άννα στην εξώπορτα του σχολείου και μέσα στην τάξη)
Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας μικρού μήκους του σχολείου μας με τίτλο:"Ένα σχολείο διηγείται-Η ιστορία του Μίμη και της Άννας". 
Ήδη εκφωνήθηκαν τα κείμενα από τους μαθητές μας και τραγουδήθηκαν τα τραγούδια.Η μελοποίηση των ποιημάτων έγινε από τον εκπαιδευτικό μουσικής Νίκο Ντόνα.
 Η ταινία θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό του Μοθσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
 Πάρτε κι εσείς μέρος με ταινία, ζωγραφική, κόμικς,φωτοϊστορία, ραδιοφωνικό μήνυμα. Πολύ ωραίος διαγωνισμός και πολύ καλή εκδήλωση βράβευσης με την Σχολική Σύμβουλο και πρόεδρο του Μουσείου Ευαγγελία Κανταρτζή και τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.