Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ & ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα & της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού», συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. του νομού Κοζάνης, Δημήτρης (Μίμης) Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος και Γιώργος Ντζιμάνης. Την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής απάρτιζαν μέλη του Δ.Σ. της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» και εκπρόσωποι Φορέων.
Στον Υπουργό τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής παρουσίασαν όχι μόνο την διαχρονική, υποδειγματική και αποτελεσματική πορεία του Βελβεντού ως Δήμου, αλλά και το παράδειγμα που μπορεί να αποτελέσει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης και αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα μας. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν τον Υπουργό τόσο για τις τελευταίες, ραγδαίες και άκρως ανησυχητικές εξελίξεις  που λαμβάνουν χώρα στον «καλλικρατικό δήμο» όσο και για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής στα έξι χρόνια του «Καλλικράτη» (αυτής της ψευδεπίγραφης και αποτυχημένης «μεταρρύθμισης») και παράλληλα ζήτησαν την άμεση επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των κομμάτων της σημερινής κυβέρνησης όπως άλλωστε διατυπώθηκαν κατ’ επανάληψη και στον προγραμματικό τους λόγο.
Ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος έδειξε να γνωρίζει άριστα το ζήτημα και το αίτημά μας, με ενημέρωση που είχε τόσο από τους συμμετέχοντες βουλευτές του νομού όσο και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του Υπουργού ότι το διαχρονικό και δίκαιο αίτημά μας θα εξεταστεί με την ανάλογη προσοχή, εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αναγκαία αναμόρφωση του «Καλλικράτη» και τη λειτουργική διευκόλυνση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σήμερα, έξι και πλέον χρόνια μετά την εφαρμογή του καταστροφικού για τον τόπο μας «Καλλικράτη», αυτού του ολετήρα της αυτοδιοίκησης, αλλά και τη διοίκηση του «καλλικρατικού δήμου» από δύο διαφορετικές «δημοτικές αρχές», δυστυχώς έχουμε επιβεβαιωθεί απολύτως. Στην απόφαση της κοινωνίας μας, μέσα από διαδοχικές Λαϊκές Συνελεύσεις, για συνέχιση αυτού του αγώνα, αλλά και με τα δύο καθοριστικά δημοψηφίσματα του 2010 & 2014, πιστεύουμε ότι καθημερινά δικαιωνόμαστε με βάση το διαμορφωθέν περιβάλλον. Δηλαδή, ένα θλιβερό και τοξικό «αυτοδιοικητικό» τοπίο, με κύρια ευθύνη και βελβεντινών αιρετών - κάποιων εξ’ αυτών «ανεξάρτητων» πλέον - αλλά και όσων με γνώμονα μικροπολιτικά ή άλλα οφέλη στήριξαν εμφανώς ή αφανώς τις επιλογές τους, περιφρονώντας και δυσφημίζοντας τις συλλογικές, συμμετοχικές και δημοκρατικές αρχές και αξίες αυτού του τόπου, όπως μας τις παρέδωσαν γενιές και γενιές βελβεντινών.
Τον Μάρτιο του 2015 ανάμεσα σε άλλα γράφαμε: «…Ο πανικός και η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει και η αδυναμία, αν όχι η ανικανότητά τους, να εκπληρώσουν έστω και στο ελάχιστο τόσο τις εξαγγελίες τους όσο και τις προσδοκίες των βελβεντινών (όσων τουλάχιστον τους ψήφισαν) έχουν αποκαλύψει το πραγματικό τους πρόσωπο… Της ολιγότητάς τους!...».
Δύο σχεδόν χρόνια μετά, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα και δυστυχώς μας πήραν όλους στο λαιμό τους. Όσους συμμετείχαν και όσους δεν συμμετείχαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Όμως, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, εμείς είμαστε εδώ! Και είμαστε αποφασισμένοι, περισσότερο παρά ποτέ, αξιολογώντας και το τοπίο που έχει διαμορφωθεί, να συνεχίσουμε με ακλόνητη πίστη, αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα τον δίκιο αγώνα μας για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Αυτή ήταν και είναι η επιλογή μας. Για το παρόν και το μέλλον του Βελβεντού. Για μας, τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται.

      ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ
         «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου