Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι, τμήμα του κτιρίου της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης Βελβεντού, παραχωρήθηκε από τη Δημοτική Αρχή για χρήση άλλου φορέα και ήδη ξεκίνησε η εγκατάστασή του σε αυτό.
Αυτό έγινε χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας.
Ωστόσο, αρκετοί φορείς, είχαν καταστήσει σαφές στη Δημοτική Αρχή, ότι επιθυμία μας είναι να ξαναλειτουργήσει η βιβλιοθήκη, όπως ακριβώς λειτουργούσε και πρόσφερε από το 1983 μέχρι και το 2010 στα παιδιά του τόπου μας, με πρωτοπόρα προγράμματα και δραστηριότητες. Άλλωστε το θέμα αυτό τονίστηκε ρητά και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού (9/1/2015), παρουσία αρκετών εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε απέναντι στις δραστηριότητες κανενός άλλου φορέα με τους οποίους άλλωστε συνεργαζόμαστε χρόνια τώρα.
Πρόθεσή μας είναι να παλέψουμε από κοινού για την επαναλειτουργία της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Βελβεντού, στο πλαίσιο που αναφέρουμε παραπάνω.
Μετά την ξαφνική και ανεξήγητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, που πάρθηκε χωρίς την παραμικρή προσπάθεια κοινωνικής συναίνεσης, αποφασίζουμε και καλούμε σε συνάντηση για το παραπάνω θέμα την Τρίτη 20/1/2015 στις 8 μ.μ. στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:

Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού
Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βελβεντού
Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείων
Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου
Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού
Διευθύντρια Α’ Νηπιαγωγείου
Διευθύντρια Β’ Νηπιαγωγείου
Διευθύντρια και Σύλλογο διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου
Διευθυντή και Σύλλογο Διδασκόντων Γυμνασίου Βελβεντού
Διευθύντρια και Σύλλογο Διδασκόντων Λυκείου Βελβεντού
Υπεύθυνο και Παιδαγωγική Ομάδα Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού-Σιάτιστας
3ο Σύστημα Προσκόπων Βελβεντού

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, που θα ήθελε να καταθέσει την άποψή του.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου