Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Συνέχεια της εργασίας μας "καλώς κάμιτι" Υγιεινή-Παραδοσιακή διατροφή

Με δυο δραστηριότητες συνεχίστηκε κι αυτήν την εβδομάδα η εργασία μας "καλώς κάμιτι"-Υγιεινή-Παραδοσιακή διατροφή. Ο σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών είναι να συνηθίζουν τα παιδιά στις σπιτικές-υγιεινές γεύσεις, αντί να αγοράζουν κάτι έτοιμο από τα καταστήματα.
 Με τη βοήθεια των μητέρων δυο παιδιών παρασκευάσαμε στο σχολείο μας δυο συνταγές:


Μπισκοτάκια  βουτύρου

250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος, 200 γραμμάρια άχνη, 2 αυγά, 3 βανίλιες, 1 μπέικιν, ξύσμα λεμονιού, 500 γραμμάρια αλεύρι, μισό κουταλάκι αλάτι
  
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο 9το οποίο έχουμε αφήσει αποβραδίς έξω από το ψυγείο) με την άχνη και τα αυγά, πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.

Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, στη συνέχεια βάζουμε λίγο μείγμα στη μπισκοτομηχανή και τα βάζουμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά για να μην κολλήσουν.





Τυροπιτάκια με ζύμη

Υλικά
1 κιλό αλεύρι, 3 αυγά, μισό λίτρο γάλα,3 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ λάδι σπορέλαιο, μαγιά ένα καλούπι, ζάχαρη, αλάτι, 1 βιτάμ, 1 μπέικιν, τυρί,


Εκτέλεση
Αφήνουμε το βιτάμ να μαλακώσει και το χτυπάμε μαζί με το γάλα και τα αυγά. Τη μαγιά την έχουμε λιώσει μέσα στο γάλα. Ρίχνουμε μέσα στο γάλα λίγο αλάτι και λίγο ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Αν χρειαστεί μπορεί να συμπληρώσουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά και έπειτα το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, περίπου 300 γραμμάρια φέτα και αν θέλουμε ανακατεύουμε κι ένα αυγό.
Αφού φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε ένα ένα. Το κάθε μπαλάκι το κόβουμε στα 8, βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και τα τυλίγουμε σε κρουασανάκια.
-----------------------
Ευχαριστούμε θερμά τις δυο μαμάδες την κυρία Βίκη και την κυρία Βούλα για την προθυμία με την οποία συμμετείχαν στις δραστηριότητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου