Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση στο σχολείο μας από Άτομα με Αναπηρία-Μάθημα ζωής




Σκοπός του σχολείου δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων, κάτι που γίνεται καθημερινά, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και να τους δώσουμε μηνύματα για μια καλύτερη στάση ζωής. Έτσι, ένα διαφορετικό μάθημα έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. Ένα μάθημα ζωής.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, ήρθαν και μίλησαν στο σχολείο μας μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης. Οι δυο παρουσιαστές της τηλεοπτικής εκπομπής «Έλα στη θέση μου», ο Μιχάλης Μήγγος πρόεδρος του Συλλόγου και ο Μάριος Συμεωνίδης, γενικός γραμματέας, καθώς και ο Βασίλης Κούτσιανος αντιπρόεδρος του Συλλόγου, που έχει εκλεγεί και Περιφερειακός Σύμβουλος. Μαζί τους και τρεις γνωστοί μας συμπολίτες μας που βιώνουν το πρόβλημα της αναπηρίας, ο Αργύρης Τέτος, ο Γιώργος Ράπτης και ο Βλάσης Ζουγκαρέλης.
Η παρέα που είχαμε τη μέρα αυτή στο σχολείο, μας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία, πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα άτομα αυτά, ειδικά όταν βρίσκονται στην παιδική ηλικία. Μας διηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες και εμπειρίες. Μας έδειξαν ότι με τη δύναμη της θέλησης μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Μας δίδαξαν ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε στον καθημερινό στίβο της ζωής, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να έρθουν στο διάβα της.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους κυρίους, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στην πρόσκλησή μας. Σήμερα κάναμε μια αρχή και ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε, για να μας διδάξουν και πάλι τη δύναμη της θέλησης και του αγώνα.
Να τους ευχηθούμε να είναι πάντα καλά και να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τη ζωή.

------------

Βίντεο από την εκδήλωση

1 σχόλιο: