Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μετά το δημοψήφισμα...



Μετά το δημοψήφισμα στις αρχές Ιουλίου και το συντριπτικό 96% που δήλωσε ότι δε θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο αγώνας για την ανεξαρτησία-αυτονομία του Δήμου Βελβεντού συνεχίζεται.
Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα έχει συνεδριάσει δυο φορές το μήνα Ιούλιο, για να αντιμετωπίσει διάφορα τρέχοντα θέματα και να καθορίσει τις ενέργειες που απαιτούνται μετά το δημοψήφισμα.

Ταυτόχρονα δυο φορές έχει συνεδριάσει και ειδική επιτροπή που επεξεργάζεται το καταστατικό, για τη δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής Εταιρίας,με σκοπό την Προστασία και Ανάπτυξη του Δήμου Βελβεντού. Η Εταιρία θα είναι έτοιμη μέσα στο φθινόπωρο, ώστε να αρχίσει την προετοιμασία για όλα τα θέματα που θα προκύψουν μετά την 1-1-2011 και την εφαρμογή του «Καλλικράτη».Η Παμβελβεντινή αυτή Εταιρία θα είναι ο κοινωνικός εταίρος στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο,μιας και δε θα υπάρχουν αντιπρόσωποι του Βελβεντού στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Μια φορά συνεδρίασε η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού σε ολομέλεια και τέσσερις φορές η Επιτροπή της Κίνησης. Στάλθηκαν επιστολές σε όλες τις γυναίκες της Βουλής και της Ευρωβουλής και σε γυναίκες δημοσιογράφους. Ετοιμάζονται ακόμα συναντήσεις της Κίνησης με τους βουλευτές του Νομού.

Η νεολαία,το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας,παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις,ετοιμάζει τη δική του εκδήλωση διαμαρτυρίας μέσα στο μήνα,στο χώρο του Προφήτη Ηλία.

Πιο δυνατοί πια, μετά το δημοψήφισμα, συνεχίζεται ο αγώνας για την τελική δικαίωση του Βελβεντού. Αν κάποιοι σε άλλα μέρη, ετοιμάζουν τους κομματικούς τους υποψήφιους, στο Βελβεντό ετοιμάζεται μια αυτοοργάνωση, που με τη μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια όλων, θα πετύχει. Γιατί οι Βελβεντινοί έχουν αποδείξει ότι πετυχαίνουν και στα δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου