Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Στο σχολείο μας η τηλεόραση του ALTER και η TV-100

Μετά τη βράβευση σε πανελλήνιο διαγωνισμό του παραμυθιού "Η Ελπίδα και η χελώνα της η Λιγνή" που έγραψαν οι μαθητές του σχολείου μας και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι εφημερίδες, ήρθε η σειρά δυο τηλεοπτικών καναλιών.
Ο κ.Στέλιος Λουκάς ήταν ο πρώτος που έδειξε ενδιαφέρον,εκ μέρους της Δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV-100).Κάνει δυο εκπομπές εδώ και 18 χρόνια,η μια με θέματα πολιτισμού και η άλλη με θέμα το βιβλίο.Έχει φιλοξενήσει στις εκπομπές του πολύ μεγάλα ονόματα της πνευματικής ζωής της Ελλάδας και του εξωτερικού.Θέλησε να παρουσιάσει το παραμύθι μας και να το συνδέσει με το Βελβεντό και την παράδοση.
Τα γυρίσματα για την εκπομπή 'Στη γη της Μακεδονίας" έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και κράτησαν περίπου τρεις ώρες.Παρουσιάστηκε το παραμύθι,βελβεντινό τραγούδι με κλαρίνο από μαθητή,πήραν συνεντεύξεις από μαθητές και δασκάλους.
Μετά πήγαν στο Λαογραφικό Μουσείο όπου ο κ.Τόλιος Τσιανάκας διάβασε ένα μασλάτι.Στη συνέχεια ο κ.Γιάννης Παπαγόρας διάβασε ένα ποίημά του έξω από την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.Συνέχισαν παίρνοντας διάφορα πλάνα από το Βελβεντό.
---------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλο ενδιαφέρον για το σχολείο μας έδειξε και ο κύριος Νίκος από την τηλεόραση του ALTER.Δυστυχώς τα μεγάλα κανάλια δεν ενδιαφέρονται συχνά για τέτοια θέματα.Ο κ. Νίκος όμως θέλησε να έρθει στο σχολείο μας και να παρουσιάσει το παραμύθι μας, δείχνοντας έτσι το μεγάλο του ενδιαφέρον για οικολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα για την εκπομπή "Στη γη της Μακεδονίας" της τηλεόρασης TV-100.


Φωτογραφίες από τα γυρίσματα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου