Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου 1957

Φωτογραφίες από το φωτογραφικό αρχείο 
του Σχολείου μας.
Η σχολική γιορτή και η παρέλαση 
της 25ης Μαρτίου 1957.


Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Βελβεντό

Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων, 
την παρέλαση και τους χορούς στην κεντρική πλατεία.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Σχολείο μας

Με μια πολύ όμορφη γιορτή, τιμήσαμε και φέτος στο σχολείο μας την επέτειο της επανάστασης του 1821. Δραματοποίηση των κυριότερων γεγονότων του αγώνα των Ελλήνων, με τραγούδια από τη χορωδία και χορό.
Συγχαρητήρια στους μαθητές της ΣΤ΄ του Σχολείου μας, στις δασκάλες τους και στην εκπαιδευτικό Μουσικής.

Φωτογραφίες από τη γιορτή μας


Οι μαθητές μας παίζουν με τα μουσικά τους όργανα τα τραγούδια της γιορτής.


Η Ελλάδα αλυσοδεμένηΟ Παλαιών Πατρών Γερμανός

Ο Κολοκοτρώνης

Ο χορός των αγωνιστών του ΄21


Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΔΑΣΟΠΟΝΟΙΑΣΘέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΔΑΣΟΠΟΝΟΙΑΣ


Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στο Βελβεντό:
Ο Μορφωτικός Όμιλος, οι Σύλλογοι Ορειβατικός, Κυνηγετικός, Αθλητικός,  Εμποροεπαγγελματικός, o ΤΟΕΒ, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί «ΑΣΕΠΟΠ» και «ΔΗΜΗΤΡΑ», οι Συνεταιρισμοί Υλοτόμων Αγ. Κυριακής & Παλαιογρατσάνου, το ΚΠΕ Βελβεντού, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Γυμνασίου –Λυκείου, η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού», η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού & εθελοντές δημότες, οργανώνουμε εθελοντική εξόρμηση για το πράσινο την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.
Συνάντηση στο Δημοτικό στάδιο/ Μετόχι στις 8.00 το πρωί.
Το μεσημέρι στον Αη-Λια θα προσφερθούν φασολάδα & ρακές που θα προετοιμάσει η Κίνηση Γυναικών.
  

                Για το Δ.Σ. του Μ.Ο.Β.
Ο Πρόεδρος
    Μαρμάρης Γ. Ευθύμιος


Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η Μουσική Μπάντα στο Σχολείο μας

Ευχαριστούμε πολύ τη Μουσική Μπάντα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού 
που ήρθε σήμερα το σχολείο μας, 
για την προετοιμασία των μαθητών μας
 για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Οι δυο νέοι φίλοι μας, ο Μίμης και η Άννα


Οι δυο καινούριοι-θαυμάσιοι φίλοι μας, ο Μίμης και η Άννα, που θα είναι οι πρωταγωνιστές στη νέα μας ταινία με τίτλο"Ένα σχολείο διηγείται..." Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Βαΐτσα, την κυρία Μαρία, την κυρία Σοφίας Ποιήματα και την κυρία Μαρία Μαλλού που κατασκεύασαν και δώρισαν στο σχολείο μας τις δυο κούκλες.

Φωτογραφία από την κατασκευή

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

«Βραβείο Συνεργασίας» για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» στον Διαγωνισμό του Μαθητικού Ραδιοφώνου

Φωτογραφίες από τη βράβευση του τραγουδιού στο Ρέθυμνο.


Ειδικό «Βραβείο Συνεργασίας»  πήρε το τραγούδι μας «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» στον  Διαγωνισμό του Μαθητικού Ραδιοφώνου «European School Radio». 
Η τελετή βράβευσης έγινε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Ρέθυμνο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, από την Ελλάδα και την Κύπρο με τραγούδι και 132 σχολεία με ραδιοφωνικό μήνυμα.
Το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» δημιουργήθηκε με τη συνεργασία 11 ελληνικών σχολείων από όλον τον κόσμο. Την ιδέα και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε η κυρία Βάσω Μπασίνα, δασκάλας του ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου. Η σύνθεση της μουσικής είναι του Νίκου Ντόνα, εκπαιδευτικού μουσικής. Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.
Συμμετοχή στους στίχους  είχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.

Να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Μαθητικού Ραδιοφώνου που μας έδωσαν την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στον διαγωνισμό.

Να ευχαριστήσουμε τους ακροατές που ψήφισαν το τραγούδι μας για το Βραβείο κοινού, που μας έφερε τελικά στην τρίτη θέση.

Να ευχαριστήσουμε όλους τους δημοσιογράφους που στήριξαν την προσπάθειά μας και προώθησαν το τραγούδι μας μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού συμμετέχει στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής , αποκλειστικά για μαθητές του ΛυκείουΤο Γενικό Λύκειο Βελβεντού συμμετέχει στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής , αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου, που διοργανώνει ηWRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι : «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα»
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.
Μέλη της ομάδας «GREEN PEACH» είναι οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Λυκείου: Νικολέτα ΕλαφρούΜαρία Εμμανουήλ και Αστέριος Ζέρβας και οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου: Παναγιώτης ΑγγουριδάκηςΙάσονας Ευαγγέλου και Μαριλένα Παπατσιάρα. Προπονητής και συντονιστής της ομάδας είναι ο καθηγητής Ιωάννης Κοκκινίδης ΠΕ20 – Πληροφορικός.
Η συνάδελφος Λίτσα Ατματζίδου υποστήριξε τη συμμετοχή μας και η αρχή έγινε.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο ως αποτέλεσμα συνεργασίας και συλλογικής δουλειάς. Δοκιμάστηκαν συνομιλώντας με υπεύθυνους και ειδικούς στην αναζήτηση πληροφοριών που αφορούν στις ιδιαιτερότητες του τόπου μας και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια ντόπιων προϊόντων, στην επιχειρηματικότητα των συνεταιριστικών μας οργανώσεων, στις καινοτόμες δράσεις τους και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Το project μας είναι μία ρομποτική κατασκευή – διαλογητήριο προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας, που λειτουργεί με πράσινη ενέργεια και συγκεκριμένα με ηλιακή ενέργεια.
Η για πρώτη φορά συμμετοχή ομάδας του σχολείου μας σε διαγωνισμό ρομποτικής οφείλεται στη θετική και επίμονη στάση των μαθητών/μαθητριών μας/μελών της ομάδας και στην ψυχή της ομάδας και προπονητή των παιδιών μας συνάδελφο Γιάννη Κοκκινίδη. Απογεύματα και ΣαββατοΚύριακα στο εργαστήρι του σχολείου η ομάδα παρούσα, συν-εργαζόμενα τα μέλη της δημιουργικά. Η WRO Hellas απέστειλε το πρώτο κιτ ρομποτικής δωρεάν, χρειάστηκαν και δύο ακόμη που με τη χορηγία/υποστήριξη του ομογενούς κ. Κώστα Αντωνιάδη αποκτήσαμε και ήταν η Καλή Αρχή. Ακολούθησε η χορηγία/υποστήριξη των δύο συνεταιρισμών μας, του ΑΣΕΠΟΠ και του ΑΣΟΠ «Η Δήμητρα», της εταιρείας «Αntirustr», του ΤΟΕΒ Βελβεντού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των οινοποιείων «Βογιατζή» και «Καμκούτη», της επιχείρησης «Τουλούμπες Ζανδές» και του «cafe – bar Μορφή». Η υποστήριξη όλων ανεκτίμητη: Δημήτρης Αγγέλης, όποτε και όπου χρειαστήκαμε τη βοήθειά του, Κώστας Χατζήνας, παρών να βοηθήσει, Βαϊτσα Βλάχου πινέλο και χρώματα ,Νίκος Σταμάτης έτοιμος να δώσει λύση σε τεχνικό πρόβλημα, Μάρκος Μαλλούς να δώσει οδηγίες για τη λειτουργία της κορδέλας διαλογής, οι Χρήστος και Κώστας Γκουνούσης πολύτιμοι συνεργάτες για την κατασκευή και λειτουργία του ρομπότ και όλοι οι συνάδελφοι, με τον τρόπο του ο καθένας, να κατανοήσουν και υποστηρίξουν την προσπάθεια. Οι Πρόεδροι, Δ/ντες και υπάλληλοι των συνεταιρισμών, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΤΟΕΒ Βελβεντού, οι τεχνικοί του τοπικού Υδροηλεκτρικού Σταθμού, πολύτιμοι συνομιλητές μας.
Σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που δίνετε στα παιδιά μαςνα βρεθούν με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το project τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να δουν, να συγκρίνουν, να δοκιμαστούν σε νέα πράγματα.
Καλή επιτυχία στην ΟΜΑΔΑ «GREEN PEACH».
Βελβεντό, 15/3/2017
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη των μαθητών της Β΄ Τάξης στο Ταχυδρομείο


Σήμερα οι μαθητές της Β’ τάξης  επισκέφτηκαν το Ταχυδρομείο, για να στείλουν το γράμμα που ετοίμασαν για τους φίλους  και συμμαθητές τους σε σχολείο της γειτονικής πόλης. Εκεί από τον κ. Γιάννη, άκουσαν, είδαν κι έμαθαν πολλά κι ενδιαφέροντα  πράγματα.  Τα παιδιά έγραψαν τη διεύθυνση του αποστολέα και του παραλήπτη, τοποθέτησαν το γραμματόσημο στη σωστή θέση και το γράμμα ξεκίνησε  το ταξίδι του!

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή στον διαγωνισμό

"Ένα μήλο την ημέρα..."
Οι αφίσες, με τις ζωγραφιές των μαθητών μας.
Συμμετοχή του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  με θέμα: « Ένα μήλο την ημέρα…: Το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή!» που διοργανώνει ο
 Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου,με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  και τη στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας 

-----------------------------------------------------------------------------------------
και η αφίσα με την ομαδική εργασία των μαθητών μας


Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικού κινηματογράφου στο Σχολείο μας.


 
Εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας. Τα θέματα που είδαν ήταν:
-Ζώα υπό εξαφάνιση για τις Α΄ και Β΄ Τάξεις.
-Αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας για τις Τάξεις Γ΄ και Δ΄.
- Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες για τις Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις.

H συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα ήταν μεγάλη σε όλη την διάρκεια, μέσω των ασυρμάτων τηλεχειριστηρίων. Οι μαθητές συμμετείχαν επιλέγοντας το βίντεο που επιθυμούσαν να δουν κάθε φορά και στο εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων διάλεγαν τη σωστή απάντηση μέσω των τηλεχειριστηρίων. 
Στο τέλος βγήκαν και οι νικήτριες ομάδες, που έδωσαν τις περισσότερες σωστές απαντήσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Εννιά χώρες, μια Ελλάδα ενωμένη: Η Κοζάνη συγκινεί με ένα μαθητικό τραγούδι!

 Στηρίξτε το τραγούδι με την ψήφο σας!

 Κοζάνη, Βελβεντό, Σιάτιστα, βρίσκονται στην καρδιά της Ελλάδας μέσα από ένα τραγούδι
– Συγκινητικό τραγούδι για την Ελλάδα, από Ελληνόπουλα όλου του κόσμου!
Μια σύσσωμη Ελλάδα μικρών πρωταγωνιστών, δίνει την καρδιά της σε στίχους, Κοζάνη, Βελβεντό, Σιάτιστα, βρίσκονται στην καρδιά της Ελλάδας μέσα από ένα τραγούδι.
Με 93 συμμετοχές διεξάγεται η ψηφοφορία για τον μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφώνου, όπου οι ακροατές θα μπορούν να στηρίξουν το αγαπημένο τους τραγούδι.
Η Κοζάνη, το Βελβεντό και η Σιάτιστα βρίσκονται στην καρδιά του Ελληνισμού μέσα από ένα τραγούδι που προκάλεσε συγκίνηση.
Πρόκειται για το τραγούδι του Δημοτικού σχολείου Βελβεντού, όπου δούλεψαν πολλοί άνθρωποι και τους στίχους έγραψαν μαθητές όλων των ελληνικών σχολείων της ομογένειας.
5 Ήπειροι, 9 χώρες και 11 σχολεία εργάστηκαν πυρετωδώς για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά».
Η ψηφοφορία για το μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφώνου θα συνεχιστεί ως τις 17 Μαρτίου, ενώ το τραγούδι από το Δημοτικό σχολείο του Βελβεντού, είναι το 12ο κατά σειρά τραγούδι,ενώ μέχρι στιγμής καταλαμβάνει τη 2η θέση στην ψηφοφορία.
Λίγα λόγια για το τραγούδι :
Ένα τραγούδι γεμάτο Ελλάδα,έγραψαν μαθητές όλων των βαθμίδων από τα Ελληνικά σχολεία όλου του κόσμου, προκειμένου να εκπροσωπηθεί η συμμετοχή των σχολείων Βελβεντού και Σιάτιστας, σε μαθητικό διαγωνισμό.
Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία η οποία συγκίνησε όλη την Ελλάδα, πήρε σάρκα και οστά αποσπώντας το πρώτο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό στο μουσείο της Ακρόπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν ένα πεντάλεπτο βίντεο, με θέμα «Το σχολείο του μέλλοντος», όπου η συγκεκριμένη ιδέα ήταν πραγματικά πιο μπροστά από κάθε άλλη συμμετοχή, αφού δημιούργησαν το βίντεο, αλλά έγραψαν και το δικό τους τραγούδι, ενώνοντας όλα τα Ελληνικά σχολεία όλου του κόσμου.
Η ιδέα ήταν της κ. Βάσως Μπασίνα από την Κοζάνη, η οποία διδάσκει στο Ελληνικό σχολείο «Αθηνά» του Βουκουρεστίου, η οποία βρήκε γρήγορα πρόθυμους συνεργάτες.
Δουλεύοντας πάνω από έξι μήνες για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά«, στις 25 Νοεμβρίου 2016, το τραγούδι απέσπασε το πρώτο βραβείο, μεταξύ πεντακοσίων μαθητικών συμμετοχών, στο μουσείο της Ακρόπολης.
Μέσα από όλη αυτή την πρωτοβουλία και την όμορφη έκφραση, δεν θα μπορούσε να λείπει και το Δημοτικό σχολείο του Βελβεντού, όπου με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Ιωάννη Γκίκα , του δασκάλου, οι μαθητές της Δ” τάξης, γράφουν τον τρίτο στίχο του τραγουδιού, ενώ ο ίδιος, έχει αναλάβει την επιμέλεια των στίχων, μαζί με τον κ.Νίκο Ντόνα, καθηγητή μουσικής.
Όπως μεταφέρει στο KOZANILIFE.GR ο κ. Γκίκας Ιωάννης, ήταν μία εξαιρετική διαδρομή για εκείνον:
«Χάρηκα πολύ για τη συνεργασία που είχαμε με τα σχολεία από όλο τον κόσμο, ήταν μία εξαιρετική διαδρομή. Γνώρισα δασκάλους, που αργότερα γνωριστήκαμε και από κοντά. Σε συνεργασία με τον συνθέτη του τραγουδιού, τον Νίκο Ντόνα, κάναμε με μεγάλη προσοχή τις αλλαγές που έπρεπε, προκειμένου να μην αλλοιωθούν οι στίχοι που μας είχαν σταλεί. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο προετοιμασίας της νέας ταινίας «Ένα σχολείο διηγείται», για τη συμμετοχή στο Μουσείο Σχολικής Ζωής».
O κ. Νίκος Ντόνας, καθηγητής μουσικής από την Κοζάνη στο Μουσικό Σχολείο της Σιάτιστας, είναι εκείνος που έδωσε την τελική πνοή στο τραγούδι, βάζοντας τη μουσική και την ενορχήστρωση του τραγουδιού.
Πολύτιμοι αρωγοί σε όλη την προσπάθεια αυτή, υπήρξαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου της Σιάτιστας, όπου στο τραγούδι τραγουδούν δυο μαθήτριες, ενώ μουσικά όργανα παίζουν επίσης μαθητές.
Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει, ότι όταν η Ελλάδα ενώνεται, μπορεί να πετύχει τα πάντα, ακόμα και μεσα απο τα μάτια των μικρών πρωταγωνιστών, οι οποίοι με τη σωστή καθοδήγηση, μπορεί να είναι η ελπίδα της νέας Ελλάδας!
Ψηφίστε το τραγούδι – Κλικ εδώ
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Κοπή Βασιλόπιτας

Το διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Ομίλου Παλαιογρατσιανιτών "Η Γρατσάνη" καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στο Παλαιογράτσανο για την κοπή της Βασιλόπιτας.


Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού


Την κατασκευή χαρταετού με τον παραδοσιακό τρόπο, γνώρισαν οι μαθητές μας αυτήν την εβδομάδα. Με καλάμια και σπάγκο, όπως τον έκαναν οι παππούδες μας παλιά. 
Ταυτόχρονα μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε και λίγο Μαθηματικά.Να μετρήσουμε με εκατοστά, να πούμε για το εξάγωνο, να κάνουμε γεωμετρικά σχήματα.
Μόνο που δεν μπορέσαμε να τον πετάξουμε, γιατί δεν είχε αέρα. Αλλά θα γίνει κι αυτό.
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Η Βιβλιοθήκη μας "χρυσή" από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας

Κείμενο από τη σελίδα Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού στο facebook.


Μεγάλη τιμή και χαρά! Η Βιβλιοθήκη μας "χρυσή" από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, για τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016.
Ακολουθεί το κείμενο της ΕΒΕ:
Αγαπητοί εξερευνητές,
Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την προσπάθεια μας να παρουσιάσουμε τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της φετινής αξιολόγησης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν σε μια αξιολογική κατάταξη όλων των βιβλιοθηκών-μελών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που πήραν μέρος στην ΚΕ2016 και υλοποίησαν δράσεις από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Η αξιολογική κατάταξη στηρίχτηκε σε ένα σύστημα πόντων που εφαρμόσαμε σε μετρήσιμες επιδόσεις της κάθε βιβλιοθήκης.
Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη χρονιά και ύστερα και από τις δικές σας σκέψεις και σχόλια ευελπιστούμε από την επόμενη χρονιά, οπότε κι εσείς θα γνωρίζετε εκ των προτέρων τα κριτήρια αξιολόγησης, να εφαρμοστεί επίσημα και να βραβευτούν οι βιβλιοθήκες που θα αξιολογηθούν ως χρυσές.
Τα κριτήρια βάσει των οποίων κατατάχθηκαν οι βιβλιοθήκες είναι τα παρακάτω:
1. Ο αριθμός των εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν
2. Το ποσοστό των εργαστηρίων που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το μόνιμο προσωπικό των βιβλιοθηκών
3. Υλοποίηση των τριών εργαστηρίων (κίνησης, αρχιτεκτονικής, αισθήσεων) που διδάχτηκαν στο σεμινάριο και των τελετών έναρξης και λήξης.
4. Το ποσοστό εξασφάλισης των 105 προτεινόμενων για την Κ.Ε. βιβλίων.
5. Προμήθεια αναλωσίμων για την υλοποίηση των εργαστηρίων.
6. Συνεργασία με τοπικούς φορείς για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εργαστηρίων.
7. Παρουσία στο facebook, τόσο με κοινοποιήσεις ή αναρτήσεις σχετικά με την καλοκαιρινή εκστρατεία, όσο και συμμετοχή στο διαδικτυακό παιχνίδι «γίνε εξερευνητής του κόσμου».

Τα κριτήρια αξιολογούν:
Το μόνιμο προσωπικό της βιβλιοθήκης που παρακολούθησε το σεμινάριο (αριθμός εργαστηρίων, υλοποίηση και σχεδιασμός, συνεργασία με τοπικούς φορείς, παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
Τον φορέα στον οποίο υπάγεται η βιβλιοθήκη (αγορά βιβλίων και αναλωσίμων, εξασφάλιση προσωπικού βιβλιοθήκης). Για το λόγο αυτό οι Βιβλιοθήκες στις οποίες η Κ.Ε. συντονίστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά από εθελοντές δεν συγκέντρωσαν πόντους στο κριτήριο 2.
Με το σύστημα πόντων που εφαρμόσαμε, οι βιβλιοθήκες κατανέμονται σε χρυσές, αργυρές και χάλκινες ανάλογα με τους πόντους που συγκέντρωσαν. Οι βιβλιοθήκες που συνεργάστηκαν για πρώτη φόρα μαζί μας και δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο εκπαίδευσης, κατατάσσονται στην κατηγορία Αρχάριοι (Beginners). Πρέπει να τονιστεί πως η αξιολόγηση δεν αφορά ποιοτικά κριτήρια ούτε αποκλειστικά το μόνιμο προσωπικό της βιβλιοθήκης.
Την κατάταξή της η κάθε βιβλιοθήκη μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σαν ένα μέτρο αυτοβελτίωσης αλλά και σαν μέσο πίεσης προς τους φορείς που την εποπτεύουν.
Η κατάταξη των βιβλιοθηκών προέκυψε από τα στοιχεία που αντλήσαμε από τα προγράμματα και τα ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώθηκαν κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος της εκστρατείας από το προσωπικό των βιβλιοθηκών.
Περιμένουμε τις σκέψεις και τα σχόλιά σας έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης στη βάση του οποίου όλοι θα δουλεύουμε, θα εμπλουτίζουμε και θα προάγουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα παιδιά.

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Χαρίστε μια "καρδούλα" στο Σχολείο μας


Ακούστε το τραγούδι μας «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά». Μια δημιουργία με τη συνεργασία 11 σχολείων από όλον τον κόσμο. 
Αν σας αρέσει μπορείτε να μας ψηφίσετε για τον Μαθητικό Διαγωνισμό « “Κάν’ το ν’ακουστεί ”. 
Μπείτε στη σελίδα http://www.esrvote.tk/ κατηγορία τραγούδια και κάντε κλικ στην καρδούλα στο τραγούδι μας αριθμός 12 «Χώρα Ελλάδα».
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου "Αθηνά και την δασκάλα κυρία Βάσω Μπασίνα. Μουσική και Ενορχήστρωση: Νίκος Ντόνας. Παίζουν και τραγουδούν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Συμμετοχή Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.