Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Το φαράγγι των Μουσών

"Σκεπασμένο"-Το φαράγγι των Μουσών-Βελβεντό Κοζάνης



Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής και μπάσκετ στο σχολείο μας

Φωτογραφίες από την επίδειξη ενόργανης γυμναστικής και καρφωμάτων στο μπάσκετ, που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού.






-----------------------------
...και κάποιος δάσκαλος που αισθάνεται νέος, μας έδειξε κι αυτός τις ικανότητές του...


Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Κατασκευές για το Πάσχα-Δημ.Σχολ.Βελβεντού

Οι κατασκευές για το Πάσχα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.
Καλό Πάσχα σε όλους!!!
Κυπελάκι για τη λαμπάδα

Λαγός 

Αυγοθήκη

Κάρτα λαγός

Κάρτα λαγός

Κάρτα με πουλάκι που μετακινείται σε σκοινί.

Κηροπήγιο

Βαμμένα αυγά

Κάρτα με ξύλο κανέλας

Αυγοθήκη

Αυγά από φελιζόλ

Κάρτα με αυγό από φελιζόλ

Λαμπάδες

Αυγό με πορτοκάλι και γαρύφαλο

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εκδήλωση για τα Άτομα με Αναπηρία στο Δημ.Σχολ.Βελβεντού

Πριν λίγους μήνες ήρθαν στο σχολείο μας Άτομα με Αναπηρία και μας παρουσίασαν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μας μίλησαν για τη ζωή τους και έδωσαν και σε μας ένα παράδειγμα δύναμης και θέλησης.
Την Τετάρτη 24 Απριλίου ξαναήρθαν, αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά των μαθητών μας να τους παρουσιάσουν ορισμένες δραστηριότητες που έκαναν, με σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα αυτά. Η εκδήλωση περιελάμβανε μικρά θεατρικά που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά, τραγούδια, θεατρικά παιχνίδια, βίντεο, ποιήματα και πολλά άλλα.Στο τέλος τα παιδιά δώρισαν στους καλεσμένους μας λαμπάδες, ζωγραφιές και κατασκευές που έκαναν.
Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Κοζάνης κ. Μιχάλης Μήγγος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Κούτσιανος και από την Κοινωνική Μέριμνα Βελβεντού ο κ.Αργύρης Τέτος. 
Ευχαριστούμε πολύ τα Άτομα με Αναπηρία που μας επισκέφτηκαν στο σχολείο μας. Να είναι πάντα καλά.





Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Διαγωνισμός Τέχνης "Δημιουργώ εκ του μηδενός"-Συμμετοχή του Σχολείου μας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει Διαγωνισμό Τέχνης με θέμα "Δημιουργώ εκ του μηδενός".Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει μέσω της τέχνης τους μαθητές, στο πώς μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμάτων και συγκεκριμένα στην αξία της ανακύκλωσης. 
Το έργο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού είχε τίτλο "Έντομα στον κήπο" και κατασκευάστηκε από παλιά άχρηστα υλικά, κουτιά,μπουκάλια,χαρτιά και πλαστικά.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Για μια ώρα ανάπηρος-Δραστηριότητα του Δημ.Σχολ.Βελβεντού

Τα παιδιά γνώρισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος ανάπηρος, ένας τυφλός ή ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να μιλήσει,αφού για μια ώρα βίωσαν τα ίδια την εμπειρία αυτή.Ταυτόχρονα είδαν πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλούς φίλους που μπορούν να σε βοηθήσουν.Κατάλαβαν ακόμα ότι πρέπει να βοηθάμε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.Στη συνέχεια τα παιδιά κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους από την εμπειρία αυτή.
Η εργασία έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας για την επίσκεψη Ατόμων με Αναπηρία, που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας σε λίγες μέρες.



Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Δημ.Σχ.Βελβεντού-Συγκέντρωση τροφίμων για το "Χαμόγελο του παιδιού"


Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ευαισθησία τους για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, συγκέντρωσαν τρόφιμα για τις ανάγκες των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του συλλόγου "Χαμόγελο του παιδιού", αλλά και παιδιών και οικογενειών που ο Σύλλογος υποστηρίζει καθημερινά μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.
Περισσότερες από 20 μεγάλες κούτες έφυγαν από το Βελβεντό, με την ελπίδα να δώσουν χαρά σε παιδιά που έχουν ανάγκη, τις άγιες μέρες που έρχονται.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Συμμετοχή των μαθητών μας στη δημιουργία λογότυπου της google

Μερικές από τις δημιουργίες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού,για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό  δημιουργίας λογότυπου της Google με θέμα την Ελλάδα:







Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στην έκθεση για το Αιγαίο Πέλαγος

Κατά την πρόσφατη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού παρακολούθησαν στο κέντρο NOESIS την έκθεση για το Αιγαίο Πέλαγος. 
Εκεί θαύμασαν μοναδικές εικόνες από τα νησιά του Αιγαίου, έμαθαν τους μύθους του, παρατήρησαν τα πετρώματά του, γνώρισαν τα φυτά και τα ζώα του μακρινού παρελθόντος, και ανακάλυψαν τα πολυάριθμα μυστικά του.



Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ζωγραφική με χέρι και στόμα

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την ίδια εικόνα με το δεξί χέρι, με το αριστερό χέρι και με το στόμα. Με την εργασία αυτή, τα παιδιά διαπιστώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που δεν έχει τα χέρια του.
Η εργασία έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας για την επίσκεψη Ατόμων με Αναπηρία, που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας σε λίγες μέρες.
---------------
Να τι ζωγράφισαν τα παιδιά. Στο πάνω μέρος με το δεξί τους χέρι, στη μέση με το αριστερό και στο κάτω μέρος της εικόνας με το στόμα.
---------------------------- 
--------------------------- 
----------------------------- 
--------------------------------- 
------------------------------ 

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οργή έγινε τις τελευταίες μέρες η ανησυχία και ο φόβος της κοινωνίας του Βελβεντού σε σχέση με το πόσιμο νερό του οικισμού, κάτι που συζητούσαν και κατήγγειλαν οι πολίτες καθημερινά και κορυφώθηκε στη Γενική Συνέλευση της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5-4-2013. Αυτό επαληθεύτηκε επίσημα με ανάλυση δείγματος του πόσιμου νερού στο οποίο προχώρησε συνδημότης μας.
Εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί η αδιαφορία της δημοτικής αρχής να ελέγχει και να διασφαλίζει την υγεία του βασικότερου αγαθού, του πόσιμου νερού από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα και όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση ΔΥΓ2 / Γ.Π. οικ38295 / ΦΕΚ 630/26-4-2007. Τεύχος Β.
Αυτό καταδεικνύεται από σειρά γεγονότων, όπως:

  1. Από 1/1/2012 η δημοτική αρχή δεν ανανέωσε τη σύμβαση με το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ), που είχε από παλιά ο Δήμος Βελβεντού μέχρι και το τέλος του 2011, με δαπάνες του Τοπικού Πόρου, για να διενεργεί δειγματοληψίες νερού έως και 8 φορές το χρόνο από 5 διαφορετικές βρύσες  από τον οικισμό του Βελβεντού και από άλλες βρύσες των οικισμών Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου, Αγίας Κυριακής και Πολυφύτου. Οι μετρήσεις αυτές γίνονταν τακτικότατα από το Δήμο Βελβεντού και σε περίπτωση προβλήματος αυτό αντιμετωπιζόταν άμεσα και αποτελεσματικά, όπως οφείλονταν για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγιεινή. Ήδη εστάλη έγγραφο προς το Δήμο, όπου του ζητείται να απαντήσει αν έχει συμβληθεί με κάποιο άλλο φορέα για τις μετρήσεις αυτές καθώς και να μας δοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών.  Ελπίζουμε σε αυτό μας το αίτημα να απαντήσει η δημοτική αρχή των Σερβίων και να μην το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων όπως κάνει συστηματικά τα δύο τελευταία χρόνια σε όλα μας τα γραπτά αιτήματα.

  1. Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού ακούστηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ότι δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα οι Βελβεντινοί που ήταν υπεύθυνοι για το νερό μέχρι 31-12-2010, να συνεχίσουν να ασχολούνται επικουρικά και βοηθητικά προς αυτούς –όπως κατ’ επανάληψη τους προτάθηκε– γιατί ανέλαβαν αυτοί (η δημοτική αρχή) με τους υπεύθυνους υδραυλικούς  μηχανικούς (όπως χαρακτηριστικά υποστήριζε και σε τοπικές εφημερίδες ο αρμόδιος τότε Αντιδήμαρχος κ. Λαζαριώτης). Για να αποδείξει μάλιστα την υπευθυνότητά της η Δημοτική Αρχή και να αποτρέψει κάθε «αναρμόδιο» Βελβεντινό, φρόντισε να στείλει τον τέως Αντιδήμαρχο του Δήμου Βελβεντού και υπεύθυνο επί οκταετία για την ύδρευση, στο Αστυνομικό Τμήμα για ανάκριση (μετά από περιστατικό εθελοντικής ανάμειξης του ιδίου σε πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παροχή του νερού στις δεξαμενές του υδραγωγείου), τονίζοντας ότι κάθε του ανάμειξη είναι αντιθεσμική  και κατά συνέπεια θα χαρακτηριστεί αξιόποινη και θα διωχθεί νομικά. 

  1. Βλέποντας την σκόπιμη(;) αδιαφορία  της δημοτικής αρχής για το δίκτυο ύδρευσης του Βελβεντού, η «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» επανέρχονταν στο θέμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με έγγραφα , προς το Δήμο, αλλά και με αρθρογραφία στην τοπική εφημερίδα και δημόσιες καταγγελίες στα ΜΜΕ. Η απάντηση του Δημάρχου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εμφανέστατη υπεροψία και αλαζονεία, ήταν ότι σε έγγραφα της  «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» δεν απαντώ γιατί τα θεωρώ καταγγελτικά, παρά μόνο σε προσωπικά τηλέφωνα (άκουσον, άκουσον!). 
  1. Η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» απευθύνθηκε επίσης στην αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για να παρέμβει με αναλύσεις  και ταυτόχρονα με κάθε νόμιμο τρόπο να πιέσει το Δήμο να αντιμετωπίσει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα. 
  1. Ο καποδιστριακός Δήμος Βελβεντού κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως προβλήματος, έκανε απολυμάνσεις συστηματικές στις δεξαμενές, τόσο του οικισμού του Βελβεντού όσο και των άλλων οικισμών του Δήμου. Αυτό ζητήθηκε κατ’ επανάληψη να συνεχιστεί από τη δημοτική αρχή Σερβίων - Βελβεντού, αλλά δεν το έκαναν, είτε προφανώς γιατί το θεωρούσαν άνευ σημασίας είτε γιατί αδιαφορούσαν εγκληματικά στην τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής . Ο καλλικρατικός Δήμος ποτέ από 1-1-2011 δεν έκανε απολύμανση δεξαμενών. 
  1. Η «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού», που παρακολουθεί το θέμα ανελλιπώς,  έκανε πρόσφατα έλεγχο σ΄ όλο το εξωτερικό δίκτυο στα Πιέρια και διαπίστωσε ότι το περισσότερο νερό έρχεται από τον παλιό αμιάντινο αγωγό, κατευθείαν στην παλιά δεξαμενή και ελάχιστες ποσότητες από τον καινούργιο, ο οποίος έγινε για να αποφευχθεί ο παλιός και καταλήγει στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις χλωρίωσης. Έτσι κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους οι αρμόδιοι των Σερβίων; Έτσι παρακολουθούν το εξωτερικό δίκτυο και τις δεξαμενές του Βελβεντού; Αυτές τις απλούστατες και προφανείς ενέργειες για την παρακολούθηση και την ασφάλεια του δικτύου δεν τις γνωρίζουν οι αρμόδιοι του Δήμου; 
  1. Δεκάδες είναι τα κρούσματα των Βελβεντινών (μικρών και μεγάλων) τους τελευταίους 16 μήνες με γαστρεντερίτιδες, εμετούς και διάρροιες που σπεύδουν για περίθαλψη  στο Αγροτικό Ιατρείο Βελβεντού, στο Κέντρο Υγείας Σερβίων και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Τυχαίο; 
  1. Η κατανάλωση εμφιαλωμένων νερών έχει τους τελευταίους μήνες αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό και τα καταστήματα του Βελβεντού δεν προλαβαίνουν να προμηθεύουν με νερά τους κατοίκους. Τυχαίο; 
  1. Στην συζήτηση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επί του προϋπολογισμού έτους 2013 του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ακούσαμε κατάπληκτοι τον Δήμαρχο να ζητά να εγγραφεί κονδύλι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να παραγραφούν  ποσά από παλιές οφειλές ύδρευσης κατοίκων συγκεκριμένων οικισμών του Δήμου! Πως συνδυάζεται η διαφορετική αντιμετώπιση των καταναλωτών νερού του Βελβεντού με την παραγραφή τόσων χιλιάδων χρεών από οφειλέτες άλλων οικισμών; Η άνευ προηγουμένου και συστηματική τιμωρία της κοινωνίας του Βελβεντού συνεχίζεται με εξοργιστικό τρόπο από τη Δημοτική Αρχή των Σερβίων, η οποία ευκόλως χαρίζει τα χρέη των οφειλετών από τις άλλες ενότητες, ενώ η Δημοτική Ενότητα του Βελβεντού θα πρέπει να αποτελεί τον καλοπληρωτή και οικονομικό εξυγιαντή του Καλλικρατικού Δήμου, με την τεράστια αφαίμαξη των πόρων που δικαιούνταν τα 2 τελευταία χρόνια και τη μη ανταπόδοση των τελών που πληρώνουν οι κάτοικοι του Βελβεντού είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είτε από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης. 
  1.    Αποκορύφωμα ήταν η πρόσφατη αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης, δυο μέρες μετά την εγγραφείσα ημερομηνία λήξης τους (!!!), με ιδιαίτερη επισήμανση (απειλή ουσιαστικά) ότι, εάν εντός δεκαημέρου δεν πληρώσουν οι Βελβεντινοί, ο Δήμος θα προχωρήσει  σε διακοπές υδροδότησής τους. Αυτό προφανώς έγινε με εντολή δημάρχου, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, αφού για τη διακοπή υδροδότησης απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο προφανώς ο κ. Κωνσταντόπουλος ευκόλως παρέκαμψε. Όπως το παρέκαμψε και για την αποστολή 9μηνων λογαριασμών –αντί για 6μηνων. Για τέτοιου είδους αλλαγή επίσης απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Να θυμίσουμε ότι με αίτημα της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» (και με παρέμβασή μας σε Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση επί του απολογισμού έτους 2011) ζητήσαμε να μάθουμε πώς αξιοποιούνται τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης του Βελβεντού και των οικισμών την τελευταία διετία, αλλά εδώ και μήνες δεν πήραμε οποιαδήποτε απάντηση. Γνωρίζουμε ασφαλώς που πηγαίνουν, αλλά περιμέναμε ότι θα είχε την ελάχιστη ευθιξία η δημοτική αρχή να το παραδεχτεί. 
Οι φιέστες, οι δημόσιες τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής και ο καταλογισμός ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους, απέχουν μακράν της κατάστασης που επικρατεί στο Βελβεντό και το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την περαιτέρω οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας μας.

Πιστεύουμε ότι αρκετά ανεχτήκαμε τα παιχνίδια της δημοτικής αρχής των Σερβίων με την υγεία των κατοίκων του Βελβεντού. Τους προειδοποιούμε ότι σε αυτό το θέμα δε χωράει η ελάχιστη υποχώρηση. Η καλή πίστη έχει εξαντληθεί προ πολλού. Τους θέτουμε προ των ευθυνών τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ


Το πρωτόγνωρο και απίστευτο για το Βελβεντό συνέβη χθες 8/4/2013.
Η Δ.Ε.Η. αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ρεύματος στο κτήριο που στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η. Βελβεντού λόγω απλήρωτων λογαριασμών και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της προς τον «υπεύθυνο» Δήμο Σερβίων –Βελβεντού.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 31/12/2010 η συνεργασία του Δήμου Βελβεντού με τη Δ.Ε.Η. ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα, με αμοιβαία οφέλη και προς τις δύο πλευρές και τέτοια φαινόμενα ήταν αδιανόητα για την κοινωνία μας.
Πέρα από την έκπληξη και την απογοήτευση των συμπολιτών μας για το συμβάν, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής, η οποία συστηματικά δεν εκπληρώνει ούτε καν τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τους πόρους του Βελβεντού για να καλύψει χρέη άλλων καθώς και δικές τις δαπάνες που δεν αφορούν την περιοχή μας. Απλήρωτοι υπάλληλοι, απλήρωτοι προμηθευτές, απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτοι λογαριασμοί! Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, όπως και οι καταγγελίες μας, οι οποίες θα συνεχιστούν, για τον απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την περιοχή του Βελβεντού.
Οι φιέστες, οι δημόσιες τοποθετήσεις τους και ο καταλογισμός ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους, απέχουν μακράν της κατάστασης που επικρατεί στο Βελβεντό και το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την περαιτέρω οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας μας.

(Στο κείμενο επισυνάπτεται η πρώτη προειδοποίηση της Δ.Ε.Η. προς το Δήμο το Σεπτέμβριο ενώ ακολούθησε και δεύτερη στον επόμενο λογαριασμό)   


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Έκοψαν το ρεύμα στο ΚΑΠΗ Βελβεντού

Για όσους υποστήριζαν ότι θα κάνουν μεγάλους και ισχυρούς δήμους.Τα συμπεράσματα δικά σας...