Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίνουμε στη δημοσιότητα την επιστολή που στείλαμε στις αρχές Ιουνίου στο Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού κ. Β. Κωνσταντόπουλο και αφορά επισημάνσεις και προβλήματα στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Βελβεντού.
Η επιστολή επιδόθηκε στον Δήμαρχο στις αρχές Ιουνίου και περιμέναμε την απάντησή του, η οποία δεν ήρθε μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας μια πρακτική από την ανάληψη των καθηκόντων του να μην αναγνωρίζει, ουσιαστικά, τον ρόλο και την διάθεση προσφοράς της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Βελβεντό 4 Ιουνίου 2011
Αρ. πρωτ. 3
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
κ. Κωνσταντόπουλο
505 00 ΣΕΡΒΙΑ
Κύριε Δήμαρχε,
Σας είναι γνωστοί οι στόχοι – εκ του καταστατικού και όχι μόνο - της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας μας «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού», αλλά και η βούληση του Διοικητικού της Συμβουλίου τόσο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία μας όσο και για την αναπτυξιακή της πορεία.
Εξ άλλου, από την προεκλογική ακόμα περίοδο, όταν συναντηθήκατε με την Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Βελβεντού, αλλά και τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές και πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας, καθώς επίσης και αμέσως μετά, όταν συναντηθήκατε με τον πρόεδρο και με ορισμένα μέλη της Εταιρείας μας - οι οποίοι ήταν αιρετοί στη δημοτική αρχή του Δήμου Βελβεντού ως τις 31/12/2010 - σας είχε τεθεί το θέμα της συνεργασίας μαζί μας.
Και τότε είχατε δεσμευτεί ότι με την Εταιρεία μας θα συνεργάζεστε για το σχεδιασμό, την προώθηση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν όλους τους οικισμούς του πρώην Δήμου Βελβεντού. Για το ίδιο θέμα δεσμευτήκατε και στην ενημερωτική συνάντηση - Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, λίγο πριν τη λήξη του 2010. Και επιπλέον με δημόσιες δηλώσεις σας, τόσο σε μας όσο και στα Μ.Μ.Ε., είχατε και πάλι δεσμευτεί πως η πρώτη (1η) Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου θα λάμβανε χώρα στο Βελβεντό και μάλιστα με πρώτο θέμα συζήτησης το ζήτημα του Βελβεντού (Εφημερίδα Πρωινός Λόγος, 19 και 20 Οκτωβρίου 2010).
Όμως, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις σας, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Παρ’ ότι επισήμως και εγγράφως απευθυνόμαστε - ως Εταιρεία - στη Δημοτική Αρχή για προβλήματα που εντοπίζουμε και παρ’ ότι μέλη μας παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και συνήθως τους δίνεται ο λόγος και θέτουν ζητήματα, εσείς επιλέξατε τη «μη ζώσα επικοινωνία» μαζί μας, σε συνάντηση δηλαδή δική σας και συνεργατών σας με το Δ.Σ. της Εταιρείας μας.
Συνάντηση, που, πέντε μήνες μετά την έναρξη της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, καθίσταται επιτακτική, με βάση προβλήματα που δημιουργούνται ή υπάρχουν στην χωρική αρμοδιότητα του «Καποδιστριακού» Δήμου Βελβεντού. Κάποια απ’ αυτά βέβαια σας τα έχουμε – όπως παραπάνω σημειώνουμε - επισημάνει με επιστολές μας.
Όμως, συνεχώς ανακύπτουν και θα ανακύπτουν και στο άμεσο μέλλον, ζητήματα που χρήζουν της συνεργασίας του Δήμου μαζί μας. Ζητήματα, που προφανώς, το «3μελές Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού», αδυνατεί να αξιολογήσει, να επισημάνει, να προτείνει λύσεις των και να εργαστεί γι’ αυτά.

Κύριε Δήμαρχε,
δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας, εκ των οποίων τουλάχιστον 2.300 άνω των 18 ετών είναι μέλη της εταιρείας μας, να μεριμνούμε με διάφορους τρόπους για τα προβλήματά τους, με σκοπό τη συνέχιση των υπηρεσιών ποιότητας ζωής που είχαν μέχρι τις 31/12/2010. Και στις προ της 1ης Ιανουαρίου 2011 συναντήσεις σας μαζί μας, δείξατε αντίστοιχη διάθεση συνεργασίας για το καλό του τόπου μας.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για ό,τι υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας. Και θα εντείνουμε γι’ αυτό στο άμεσο μέλλον τη δράση μας. Αυτό μπορεί όμως καλύτερα να επιτευχθεί αν τουλάχιστον υπάρχει τακτή επικοινωνία μαζί σας και με τους συνεργάτες σας.
Και με δεδομένο, ότι προβλήματα που παρουσιάστηκαν τους πέντε (5) αυτούς μήνες, θα είχαν έγκαιρα αντιμετωπιστεί, εάν υπήρχε αυτή η συνεργασία, σας θέτουμε το ζήτημα και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Και είναι πολλά αυτά τα οποία μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα σημαντικά και άλλα λιγότερα ίσως- θεωρούμενα- σημαντικά:
1) Εργαζόμενοι των διάφορων λειτουργικών θέσεων, που εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Αντιλαμβάνεστε ότι το διάστημα αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλο, πόσο μάλλον όταν για ορισμένους από τους συμπολίτες μας αυτή είναι και η μοναδική πηγή εισοδήματός τους.
2) Διαπιστώσαμε στις ποιοτικές μετρήσεις του πόσιμου νερού, που κάναμε σε ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοχημικών αναλύσεων, ότι για τρεις περιόδους που κράτησαν από μια εβδομάδα μέχρι και δύο, στο πόσιμο νερό του Βελβεντού δεν υπήρχε η προβλεπόμενη και απαραίτητη ποσότητα χλωρίου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.
3) Σε κάθε έντονη βροχόπτωση – και υπήρξαν αρκετές μέχρι σήμερα - το πόσιμο νερό των εξωτερικών πηγών θολώνει για περίπου ένα 24ωρο (και έτσι γίνεται ακατάλληλο για πόση) ενώ υπάρχει προβλεπόμενη πρακτική να αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα εν τη γενέσει του, που όμως, άγνωστο γιατί, δεν εφαρμόζεται.
4) Βλάβες στα υπόγεια δίκτυα υποδομών αργούν να επισκευαστούν – με ότι αυτό συνεπάγεται - και όταν αυτές επισκευάζονται η αποκατάσταση του οδοστρώματος δεν πραγματοποιείται.
5) Καθαριότητα των κεντρικών δρόμων δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα, ενώ το κενό αναπληρώνουν εθελοντές του Βελβεντού συνεχώς. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μαζικές εξορμήσεις εθελοντών, πολιτών και φορέων, για καθαριότητα και καλλωπισμό, έτσι ώστε να διατηρηθεί το Βελβεντό αλλά και η εικόνα του Βελβεντού στους επισκέπτες αναλλοίωτη (όπως δηλαδή μέχρι τις 31-12-2010). Και αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της μη έγκαιρης και επαρκούς στελέχωσης του Δήμου με έκτακτο προσωπικό. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος εισπράττει τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας των βελβεντινών κάθε μήνα μέσω της ΔΕΗ.
6) Ουσιαστική Χρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων μας δεν έχει γίνει ακόμη, παρ’ ότι έχετε λάβει το μερίδιο των ΚΑΠ που αναλογεί στο Βελβεντό και ένα μέρος εξ αυτού θα έπρεπε να δοθεί στα Σχολεία.
7) Μέχρι σήμερα τα λειτουργικά έξοδα των Σχολείων μας, τωνι Νομικών Προσώπων (Αθλητικού Κέντρου, Πνευματικού Κέντρου, ΚΑΠΗ, Παιδικού Σταθμού) και της Δημοτικής Επιχείρησης Βελβεντού (Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού) αντιμετωπίστηκαν με χρηματικά ποσά της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, που άφησε ο Δήμος Βελβεντού στα ταμεία τους (συνολικού ύψους άνω των 100.000 €). Σημειωτέον ότι κάποιες χρηματοδοτήσεις του 2010 όπως της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας και των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού θα εισέλθουν στα Ταμεία σας αναδρομικά από τα αρμόδια Υπουργεία, επειδή δεν εισήλθαν ως τις 31/12/2010. Όλες αυτές οι οικονομίες κλίμακας από την απελθούσα δημοτική αρχή του Βελβεντού μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010-που όλως παραδόξως δεν τις αναφέρατε στις διάφορες δημόσιες δηλώσεις σας- αποτελούν το σοβαρότερο λόγο για τον οποίο πετύχατε, όπως ισχυρίζεστε, εξοικονόμηση πόρων στη αρχή της θητείας σας.
8) Το Βελβεντό γίνεται αντικείμενο κατασυκοφάντησης τόσο για την ταμειακή του κατάσταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 με λανθασμένα στοιχεία, που κακώς παρουσιάστηκαν ως χρέη του Δήμου Βελβεντού, αφού αφορούν πολύ μικρότερα ποσά και αποτελούν απαιτήσεις από το κράτος για αποπληρωμή νόμιμα εκτελεσμένων έργων. Το ίδιο έγινε και με επιστολή ενός πιστωτή του Βελβεντού, που όλως τυχαίως δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικές σελίδες. Όταν ανακαλύπτετε την αλήθεια, αποφεύγετε να δώσετε μια δημόσια απάντηση, έστω και για λόγους ηθικής τάξης. Αντ’ αυτού ανακυκλώνεται το θέμα των «χρεών» με δικές σας δηλώσεις. Είναι απορίας άξιον πως δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας έγγραφες απαιτήσεις πιστωτών από άλλες δημοτικές ενότητες, που τις ακούσαμε όλοι μας στις απολογιστικές αναφορές των ορκωτών λογιστών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σας και οι οποίες αφορούν ντόπιους προμηθευτές και φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη.
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με μια πλειάδα κι άλλων θεμάτων που αφορούν το Βελβεντό και τους οικισμούς. Θα αναμένουμε όμως δικές σας πρωτοβουλίες, με την πεποίθηση ότι αντιλαμβάνεστε πως η Εταιρεία μας εκπροσωπεί ουσιαστικά το σύνολο της Κοινωνίας του Βελβεντού.
Περιμένουμε την απάντησή σας επί του αιτήματος αυτού.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 24ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

Άλλη μια μεγάλη τακτική λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/6/2011 στο Βελβεντό. Η κοινωνία μας, ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών συμμετέχοντας ενεργά τόσο στη διαμόρφωση όσο και στη λήψη των αποφάσεων. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το τουριστικό περίπτερο «ΜΕΤΟΧΙ», καταδεικνύοντας την ενότητα και την ομοθυμία της κοινωνίας μας στον αγώνα που αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα συνεχίζει για την αυτονομία και ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού.
Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» Μανώλης Στεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής καθώς και στη δράση της εταιρείας από την προηγούμενη λαϊκή συνέλευση (20/3/2011) και μετά.
Παρεμβάσεις έγιναν από την Κίνηση Γυναικών για την ανεξαρτησία του Δ. Βελβεντού καθώς και από την Επιτροπή Νεολαίας, που για άλλη μια φορά δήλωσε δυναμικά παρούσα και μπροστά στον αγώνα για το μέλλον και τα δίκαια αιτήματα αυτής της κοινωνίας. Αμέσως μετά το λόγο πήραν αρκετοί πολίτες.
Το ενδιαφέρον της συνέλευσης κρατήθηκε αμείωτο και όλοι οι συμμετέχοντες συνέκλιναν στην εξής αταλάντευτη θέση που αυτή η κοινωνία βροντοφωνάζει συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση: συνεχίζουμε τον αγώνα που εδώ και τρία χρόνια ξεκινήσαμε όλοι μαζί, ενωμένοι και με μια πρωτοφανή για τον τόπο μας ομοψυχία. Δε δεχόμαστε την αυτοδιοικητική απαξίωση που μας επιφύλαξε ο «Καλλικράτης», τη στάση του πολιτικού προσωπικού της περιοχής και τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας αλήθειας, αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης όποτε κι αν έρθει αυτή. Στο τέλος της συνέλευσης διαβάστηκε και το σχέδιο ψηφίσματος που είχε ετοιμαστεί από τη συντονιστική επιτροπή το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα της λαϊκής συνέλευσης:
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
για τον Καλλικράτη και το Δήμο Βελβεντού.
Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού της 24ης Ιουνίου 2011,
που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτών
Ομόφωνα αποφάσισε:
1. Εκφράζει την καθολική διαμαρτυρία της, εξ ονόματος σύσσωμης της Παμβελβεντινής κοινωνίας, για τον «Καλλικράτη» που εντελώς αναίτια απένταξε το Δήμο Βελβεντού από τους αυτόνομους Δήμους που το Υπουργικό Συμβούλιο παρουσία του Πρωθυπουργού πρότεινε.
2. Θέτει στα νέα δεδομένα που πιστοποιούν την διαχρονική αυτοδιοικητική λειτουργία και αξία του Βελβεντού, την διάκριση και την ένταξή του στο Πανευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Βιώσιμων Πόλεων, που εξασφαλίζει μια σαφή εξωστρεφή πορεία στο μέλλον. Για τη συμμετοχή μας στο δίκτυο αυτό ήδη εργαζόμαστε συστηματικά και εθελοντικά και δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε υπονόμευση της προσπάθειας αυτής.
3. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της περιοχής μας μέσα από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ΜΚΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», η οποία διοικείται από 13μελές Δ.Σ. και στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά 2500 ενήλικοι δημότες, που εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνία μας και η οποία δεν αποδέχεται την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού, ούτε και τη διοίκησή του από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε 22 ψήφους στο Βελβεντό, πολύ δε περισσότερο από ένα τοπικό συμβούλιο που ψηφίστηκε από 59 πολίτες σε σύνολο 3.300 ψηφοφόρων.
4. Διεκδικούμε την ανεξάρτητη θέση του Δήμου μας και είμαστε άπαντες ενωμένοι, πέρα από κόμματα και πολιτικές απόψεις και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι 3040 υπογραφές των δημοτών υπέρ της ανεξαρτησίας και αυτονομίας του Δήμου μας, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων, οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών, οι 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στον Πρωθυπουργό, οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, η αποχή μας σε ποσοστό 98% από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, που αποφασίστηκε με το δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου 2010 (Όχι στη Συνένωση - Όχι στη συμμετοχή στις εκλογές με ποσοστό 95,64%) καθώς και τα ουσιαστικά και ακλόνητα επιχειρήματα μιας ολόκληρης και βιώσιμης κοινωνίας, της οποίας η πορεία, αν δεν αλλάξει το καθεστώς, προδιαγράφεται φθίνουσα με την παλινωδία των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας.
5. Διεκδικούμε πολιτική λύση στο πρόβλημά μας και απαιτούμε να δοθεί η λύση αυτή μετά από συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα λάβει υπόψιν τα γραπτά και προφορικά αιτήματά μας που διαχρονικά έχουμε καταθέσει στις προηγούμενες Κυβερνήσεις.
6. Συνεχίζουμε ενωμένοι αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα τον δίκαιο αγώνα μας.
7. Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό και Υφυπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στα Μ.Μ.Ε.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Συνάντηση παιδικών χορευτικών



Στον όμορφο θεατράκι του γηπέδου Βελβεντού,έγινε την Κυριακή το βράδυ η συνάντηση των παιδικών χορευτικών.Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα από το Ροδίτη,το Πλατανόρρευμα και το Βελβεντό.Μια όμορφη βραδιά, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους,σε μια πολύ καλή παρουσίαση.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Λαϊκή συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού



Πολύ μεγάλη και πάλι η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού, την Παρασκευή το βράδυ 24 Ιουνίου 2011. Πολλοί οι πολίτες που έκαναν τοποθετήσεις, κριτική για την πορεία του αγώνα μέχρι τώρα και προτάσεις για το μέλλον.Κοινή η πεποίθηση όλων για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις:

"Η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού συνεχίζει αυτό που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο,γιατί πιστεύουμε στο δίκαιο του αγώνα του Βελβεντού।

...Ως τώρα δείξαμε ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε,με το δικό του τρόπο ο καθένας।Έτσι κι εμείς κάνουμε τη δική μας προσπάθεια,με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

...Κανένας αγώνας δε σταματά,επειδή κάποιοι δεν αγωνίζονται.

...όταν η αδικία γίνεται νόμος,ο αγώνας γίνεται καθήκον."

ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

-------------

"Η παρουσία όλων μας απόψε εδώ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το Βελβεντό είναι εδώ, ενωμένο δυνατό και διεκδικεί περισσότερο από ποτέ αυτό που με τον χειρότερο τρόπο του στερήθηκε πριν από έναν χρόνο.
...Στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Βελβεντού δε λυγίσαμε κάτω από το βάρος των όποιων πιέσεων ή των όποιων δικών μας αιτιάσεων. Κάναμε το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου! Κάναμε αυτό που έπρεπε για να μην υπονομεύσουμε το μέλλον αυτού του τόπου!
...Σήμερα από δω μέσα αγαπητοί συμπατριώτες πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ για να βροντοφωνάξουμε προς τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ και προς κάθε κατεύθυνση: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ! Την ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού।"

ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ-ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ



ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!
Έλα να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία στον τόπο όπου η φύση συναντά τον αθλητισμό. Μακριά από το στίβο του σκληρού ανταγωνισμού. Έλα να σε καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια των πρωταθλητών! Στο άθλημα των υψηλών επιδόσεων και των μεγάλων συγκινήσεων!!!
Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, έλα να γνωρίσεις το άθλημά μας, στη λίμνη Πολυφύτου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης.
…μέχρι 13 χρονών-Αρχάριοι
14-16 χρονών-Παίδες και Κορασίδες
17-18 χρονών- Έφηβοι και Νεανίδες
…μέχρι 23 χρονών- Νέοι και νέες
23 χρονών και άνω- Άντρες και γυναίκες
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τηλ.6987240913
Γιατί… μερικές φορές είναι ωραία να «τραβάς κουπί»

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Λαϊκή συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτών του Βελβεντού


Λαϊκή συνέλευση
Της Συντονιστικής Επιτροπής
των Πολιτών του Βελβεντού
Μετόχι-Παρασκευή 24/6/2011

ώρα 9.00 μ.μ.
Προχωράμε ενωμένοι για το Βελβεντό μας.
Όλοι εκεί-όλοι μαζί

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ταινία:Η λίμνη μας από ψηλά



Δημιουργία ταινίας που έγινε κατά τη διάρκεια της εργασίας:΄"Λίμνη Πολυφύτου-Η λίμνη μας"
Η λίμνη από ψηλά με ανεμόπτερο
(Την ταινία μας την παραχώρησε ο κ. Βαγγέλης Παπακώστας τον οποίο και ευχαριστούμε.)
Είδαμε με τα παιδιά την ταινία, εντοπίσαμε τα μέρη που φαίνονται από ψηλά. Γράψαμε τα λόγια και ένα παιδί έκανε τον εκφωνητή. Έτσι γνωρίσαμε τη λίμνη από ψηλά και κάναμε μια "δική" μας ταινία.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Τα παιδιά χαμογελούν ακόμα


Λουλούδια
Από τις κατασκευές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση χρημάτων για το "Χαμόγελο του παιδιού"


Το ποσό των 470ευρώ συγκεντρώθηκε από το παζάρι που έκαναν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού,στην κεντρική πλατεία.Το ποσό δόθηκε στο Διευθυντή του σχολείου, που με τη σειρά του το κατέθεσε στην Αγροτική Τράπεζα,στο λογαριασμό του "Χαμόγελου του παιδιού".Όπως έχουμε ξαναγράψει η πρωτοβουλία ανήκει στα ίδια τα παιδιά,που με αντικείμενα που έκαναν μόνα τους ή έφεραν από το σπίτι τους,δημιούργησαν ένα μαγαζάκι στην πλατεία.Πουλούσαν τα πράγματα σε χαμηλές τιμές για να αγοράσουν όλοι και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που έκαναν,για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς


Με πολύ χορό και τραγούδι έληξε η φετινή σχολική χρονιά.Μια όμορφη εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν τα ίδια τα παιδιά,στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.Η γιορτή τελείωσε με το τραγούδι που όλοι μαζί οι δάσκαλοι τραγούδησαν και αφιέρωσαν στους μαθητές και με το τραγούδι της βροχής που χόρεψαν όλοι μαζί!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αναμνηστικά δωράκια για το τέλος της σχολικής χρονιάς

Κατασκευές που έγιναν από τα παιδιά, για αναμνηστικά από τη σχολική χρονιά που μας πέρασε.

Διακοσμητικό πιάτο,με φωτογραφίες των παιδιών.
-----------------

Καπέλο από πλαστικό πιάτο και χάρτινα λουλούδια.
--------------

Οι συμμαθητές μου γύρω από τη γη.
-----------





Καπέλο από χαρτόνι।

----------------

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Όταν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα,το μόνο που του μένει είναι η λάσπη...


Σε μερικούς δεν αρέσει η δράση και η δημιουργία. Προτιμούν, κρυμμένοι πίσω από τα ατομικά τους συμφέροντα, να πλάθουν συκοφαντίες και να ρίχνουν λάσπη, προσπαθώντας να κρύψουν τα δικά τους ατοπήματα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η λάσπη συνήθως γυρίζει σ΄ εκείνους που τη ρίχνουν.
Τέτοιοι άνθρωποι προσπάθησαν να συκοφαντήσουν και τους δασκάλους του σχολείου μας, με απαράδεχτα σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας εμένα και τους άλλους δασκάλους που πήραμε μέρος στις εξετάσεις των μαθητών για την υποτροφία «Ζήνωνα Παπαναστασίου» , ότι παράνομα δεχτήκαμε χρήματα από το Δήμο Βελβεντού. Απάντηση βέβαια θα δοθεί από το Σύλλογο Δασκάλων του Σχολείου μας, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να φτάνουν κάποιοι στο σημείο να συκοφαντούν ανθρώπους, που όλα τα χρόνια έκαναν τις εξετάσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς ποτέ να υπάρχει καμιά υποψία κακοδιαχείρησης.
Τα χρήματα τα οποία διατέθηκαν για τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών ήταν 5.500 ευρώ και είναι η νόμιμη αποζημίωση που παίρνουν τα μέλη για να κάνουν τις εξετάσεις. Το ποσό αυτό εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού, την Περιφέρεια και είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του νόμου περί «Ρυθμίσεων θεμάτων Εθνικών Κληροδοτημάτων». Αφορά τις εξετάσεις των δυο τελευταίων χρόνων και δόθηκε σε δυο επιτροπές δασκάλων και τέσσερις επιτροπές καθηγητών. Το ποσό του κάθε μέλους ορίζεται από το νόμο, ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας του καθενός. Ανάλογη δαπάνη υπήρχε βέβαια και όλα τα προηγούμενα χρόνια που έγιναν οι εξετάσεις για το Κληροδότημα και δεν έχει σχέση με το ποσό που δίνεται για τις υποτροφίες των μαθητών.
Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν πανικοβληθεί από την απομόνωσή τους. Στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν ό,τι κινείται, δε δίστασαν να ρίξουν και τη λάσπη τους σε ανθρώπους που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για τη μόρφωση των παιδιών μας. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη διάθεση προσφοράς, άνθρωποι που αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία, άνθρωποι που αγωνίζονται για το Βελβεντό. Δυστυχώς γι’ αυτούς το Βελβεντό είναι μόνο το δικό τους σπίτι και τα συμφέροντά τους. Έχουν καταδικαστεί από την κοινωνία του Βελβεντού και κάνουν την τελευταία, μάταιη προσπάθεια, να παρασύρουν στην απομόνωσή τους όσους περισσότερους μπορούν με τις συκοφαντίες τους. Δε θα τα καταφέρουν. Αντίθετα τέτοια κακοπροαίρετα σχόλια μας ενώνουν περισσότερο, όπως αποδείχτηκε και αποδεικνύει ότι αξίζει ο αγώνας που κάνουμε. Γιατί αξίζει στο Βελβεντό και στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από συκοφάντες και από ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ταμπελάκια των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος




Τα παιδιά του σχολείου μας κατά την τελευταία εκδρομή, διαπίστωσαν ότι σε διάφορα σημεία του βουνού υπήρχαν σκουπίδια.Έτσι αποφάσισαν μαζί με τις δασκάλες τους να κάνουν ταμπελάκια και να τα τοποθετήσουν σε διάφορα μέρη του βουνού αλλά και του σχολείου μας.Να θυμίζουν σε όλους ότι πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον και να μη ρίχνουμε σκουπίδια.Για να χαιρόμαστε όλοι τη φύση και να την προστατεύουμε,όπως και το σπίτι μας.Γιατί η φύση είναι το σπίτι μας.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ζωγραφική με κιμωλία



Όμορφες ζωγραφιές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού με κιμωλία, πάνω σε χαρτόνι. Προτιμάμε χαρτόνι με σκούρο χρώμα (μαύρο- καφέ).Όταν τελειώσει η ζωγραφιά, ρίχνουμε από πάνω ένα ειδικό σπρέι ή λακ, για να μη φεύγει η κιμωλία και ο πίνακας ζωγραφικής είναι έτοιμος.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ



Ένα διαφορετικό μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από δυο κυρίες της Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας. Μια επιμορφωτική, διασκεδαστική παρουσίαση, μέσα από θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, χορό, τραγούδι και όμορφη προβολή εικόνων. Τα παιδιά έμαθαν πώς να κυκλοφορούν σωστά στο δρόμο,πεζοί ή οδηγώντας, έμαθαν τα σήματα, να φορούν ζώνη. Μια πραγματικά ωφέλιμη εκδήλωση, από την οποία πολλά διδάχτηκαν οι μικροί μαθητές, προσπαθώντας να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών. Αυτά θα μάθουν και θα διδάξουν με τον τρόπο τους και τους μεγάλους...
Να ευχαριστήσουμε θερμά τις δυο δημοτικές αστυνόμους Πτολεμαΐδας, καθώς και τη δημοτική αστυνόμο και το δημοτικό αστυνόμο του Δήμου μας, για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτού του ωφέλιμου και διδακτικού μαθήματος, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΡΑΛΙ ΣΠΡΙΝΤ


«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΙΝΕ ΤΟ 15ο ΡΑΛΙ ΣΠΡΙΝΤ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
Με επιτυχία διεξήχθη το 15o ράλι σπριντ Νομού Κοζάνης στο Βελβεντό την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011. Δήλωσαν συμμετοχή 31 αγωνιζόμενα αυτοκίνητα από την Κοζάνη, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, τη Νάουσα, τις Σέρρες, την Πτολεμαϊδα, τη Βέροια και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δυο συμμετοχές ήταν από το Βελβεντό. Η μία με οδηγό το Γιώργο Σιώμο του Ελευθερίου και συνοδηγό τον Μανώλη Δεδούση, και η άλλη με οδηγό τον Κώστα Δημούλα και συνοδηγό τον Κώστα Κουρνιώτη αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και ενεργό τοπικό ενδιαφέρον για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάρα πολλοί θεατές, που από νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέκλυσαν τις πλαγιές από το Δημοτικό Στάδιο Βελβεντού μέχρι και τις στροφές ψηλά από το Παλαιογράτσανο. Υπήρξε και ένας κατακλυσμός αυτοκινήτων σε όλους τους δρόμους από την παλιά δεξαμενή μέχρι την Καλλιθέα και σ΄ όλους τους παράδρομους του Βελβεντού.
Την παραμονή, το Σάββατο 4 Ιουνίου, έγινε ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιζόμενων οχημάτων στην Κεντρική Πλατεία του Βελβεντού, η οποία επίσης κατακλύστηκε από κόσμο.
Την Κυριακή μετά τον αγώνα έγινε η απονομή των κυπέλλων στους νικητές. Ειδικά κύπελλα δόθηκαν στους ντόπιους συμμετέχοντες για την όλη τους συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες, καθώς και στις γυναικείες συμμετοχές.
Για τον αγώνα αυτό αλλά και για το Βελβεντό έγινε συστηματική προβολή από όλα τα τοπικά κανάλια και τις εφημερίδες του Νομού, από την ΕΤ3 και από πολλά περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες που ασχολούνται με το αυτοκίνητο.
Συνδιοργανωτές για φέτος, ήταν ο ΣΜΑΚ, η ΜΚΟ «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» και ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού.
Εκ μέρους της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» συγχαίρουμε τους νικητές και ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης και Εμπορικό Σύλλογο καθώς και την Αστυνομία, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ, τη ΔΕΣΕ, την Πυροσβεστική, το Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Βορείου Ελλάδας, το Κέντρο ΜΕΤΟΧΙ και προσωπικά τον επιχειρηματία Σταύρο Χατζηευστρατίου για το δωρεάν γεύμα στους αγωνιζόμενους. Επίσης ευχαριστούμε το Ηλεκτροτεχνείο του Αστέριου Εμμανουήλ για την προσφορά των αριθμών στα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στον αγώνα, τις κάβες Τσιουρτσιούρη και Ζανδέ, τα οινοποιεία Βογιατζή και Καμκούτη, όλους τους ιδιώτες χορηγούς και την EXPRESS SERVICE. Ακόμη ευχαριστούμε το Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, τους σταθμούς VETONEWS και ΡΑΔΙΟ ΜΕΛΙ, τα κανάλια FLASH, ΤOP CHANNEL, WEST, ΕΤ3, ΣΕΡΡΕΣ TV, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤV, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τις εφημερίδες και τα έντυπα του Νομού Κοζάνης, την εφημερίδα GO τις ηλεκτρονικές εφημερίδες και διαδικτυακές σελίδες, τον γιατρό Λευτέρη Σιόμο, τον οδοντογιατρό Αλέξανδρο Καρατάσο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εθελοντές του Βελβεντού που πραγματικά βοήθησαν με μεγάλη προθυμία και πολύ προσωπικό κόπο στην τεχνική υποστήριξη του αγώνα και υπήρξαν εδώ και εννιά χρόνια οι πραγματικοί εμψυχωτές της όλης προσπάθειας..
Κι ακόμη ευχαριστίες οφείλουμε στον Αλυτάρχη του αγώνα, τους αγωνοδίκες, τους κριτές, όλους τους συμμετέχοντες οδηγούς, συνοδούς και τεχνικούς του αγώνα και βέβαια όλους τους θεατές που τίμησαν το Βελβεντό με την παρουσία τους.
Ευχαριστίες τέλος οφείλουμε στα μέλη της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού», που στηρίζουν τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων στα πλαίσια της συνέχισης των πρωτοβουλιών που είχε πριν την «καλλικρατική» κατάργησή του ο Δήμος Βελβεντού.
Η επιτυχημένη 15η διοργάνωση του ράλι (η 9η συνεχής στο Βελβεντό) αποδεικνύει την σταθερή πορεία ενός νέου θεσμού που οφείλει να στηριχτεί και να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο στα χρόνια που έρχονται, αφού και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό προωθεί αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας διαφημίζει και προβάλλει.

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ».

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

15ο ΡΑΛΙ ΣΠΡΙΝΤ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ






Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Βελβεντό το 15ο ράλι σπριντ, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου. Οι συμμετοχές των αυτοκινήτων ήταν 32 και ανάμεσα σε αυτούς δυο από το Βελβεντό. Ο Σιώμος Γεώργιος με το Δεδούση Εμμανουήλ οδηγώντας TOYOTA YARIS και ο Δημούλας Κων/νος με τον Κων/νο Κουρνιώτη οδηγώντας ένα VW GOLF 1600. Διοργανωτής ήταν o Σ.Μ.Α.K. και χορηγοί, η μη κερδοσκοπική Εταιρεία "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ" και ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ευχαριστήριο

Ευχαριστώ θερμά τους φίλους και τις φίλες για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, μετά από τις συκοφαντίες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα σε ανώνυμο blog. Μετά την απάντηση μου και αφού ο ανώνυμος είδε ότι εκτέθηκε, προχώρησε σε νέες απαράδεκτες συκοφαντίες. Φυσικά και θα δοθεί η νέα απάντηση σύντομα,μετά το συμβούλιο των δασκάλων τη Δευτέρα, αφού το κείμενο δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και όλους τους δασκάλους, αλλά και μετά τα στοιχεία τα οποία θα συγκεντρώσω,αφού στην απαράδεκτη ανάρτηση υπάρχει έγραφο του δήμου,στο οποίο λίγοι έχουν πρόσβαση.
Ευχαριστώ και πάλι όλους τους φίλους και τις φίλες και ειδικά τους γονείς για τη συμπαράστασή τους.

Ορειβασία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού

Η καθιερωμένη ορειβασία των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού,πραγματοποιήθηκε και φέτος, στα όμορφα Πιέρια.Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν:
Σχολείο-Ξερόλακκας-Άγιος Αντώνιος-Μύλος Μπαλλού-Άγιος Προκόπιος-Σκεπασμένο-Αγία Τριάδα-Επιστροφή μέσω Αγίου Μάρκου.


Μια ξεχωριστή μέρα για τους μικρούς μαθητές, μέσα σε ένα μοναδικό τοπίο, με πλήθος δέντρα και πλούσια νερά.




Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Η κοινωνία του Βελβεντού ευαισθητοποιημένη διαχρονικά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εθελοντισμού, θα τιμήσει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου εξόρμηση καθαριότητας στον περιαστικό χώρο του Βελβεντού, συμμετέχοντας παράλληλα στην Πανελλαδική δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

08:00 : Συγκέντρωση εθελοντών στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού. Χωρισμός σε ομάδες. Ενημέρωση και διανομή απαραίτητου εξοπλισμού και υλικών στους εθελοντές.

1η ΟΜΑΔΑ

Καθαριότητα στην επαρχιακή οδό Κοζάνης – Βελβεντού (από την είσοδο του Βελβεντού μέχρι τη διασταύρωση με την εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας).

2η ΟΜΑΔΑ

Καθαριότητα και εξωραϊσμός στο φαράγγι της Λάφιστας (περιοχή καταρρακτών και πάρκου αναψυχής στη θέση «Σκεπασμένο»).


3Η ΟΜΑΔΑ

Καθαριότητα στον περιφερειακό δρόμο του οικισμού Βελβεντού (παράλληλα στο ρέμα «Ξερόλακα»).

(Το πρόγραμμα μπορεί θα τροποποιηθεί αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Επιτροπή Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού».

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

15ο ΡΑΛΙ ΣΠΡΙΝΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ



Σάββατο, 4 Ιουνίου στις 3:00 μ.μ. - 05 Ιουνίου στις 4:00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΩΣ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΤΣΑΝΟ.
ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΩΣ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

--------------
Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης ανακοινώνει τη διοργάνωση του 15ου Ράλλυ Σπριντ Ασφάλτου στις 4-5 Ιουνίου 2011. Ο αγώνας διεξάγεται όπως κάθε χρόνο στο φιλόξενο Βελβενδό Κοζάνης με την υποστήριξη της «Κοινωνίας των πολιτών του Βελβεντού», του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού και είναι εγκεκριμένος από την Εθνική Επιτροπή Αγώνων (ΕΘ.Ε.Α.) και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Προσμετράει στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος και στο Κύπελλο του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Βορείου Ελλάδος (ΣΟΑΑΒΕ).
Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα βρεθούν στη γνωστή διαδρομή από Βελβενδό προς Καταφύγι μήκους 12 χλμ έχοντας την ίδια απόσταση με την περυσινή διοργάνωση.
Ο Σ.Μ.Α.Κ. όπως κάθε χρόνο δίνει παροχές στα πληρώματα που θα συμμετέχουν με τη βοήθεια των υποστηρικτών του αγώνα. Φέτος δίνονται οι εξής παροχές προς τα πληρώματα που θα συμμετέχουν:
Φιλοξενία στα πληρώματα ερχόμενα εκτός Νομού Κοζάνης
Γεύμα στα πληρώματα μετά τον τερματισμό του αγώνα.
Για τις κρατήσεις των δωματίων θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα ανάλογα με τον χρόνο δήλωσης συμμετοχής.
Ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία του Βελβενδού, από τις 16:00μμ – 19:00μμ.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου στις 10:30πμ, στην αφετηρία της ειδικής διαδρομής στο Μετόχι Βελβενδού. Το δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος του πρώτου σκέλους και την διαδικασία του service park, αφού πρώτα τα αυτοκίνητα επιστρέψουν με ανάποδη φορά στην αφετηρία.
Η απονομή θα γίνει στο Εστιατόριο «Μετόχι» στις 16:00 μαζί με το γεύμα προς τιμή των συμμετεχόντων.
Οι θεατές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος θα κλείσει την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 9:30πμ, μία ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας και θα ανοίξει αφού τελειώσει και το δεύτερο σκέλος. Κλειστή θα είναι το πρωί της Κυριακής και η οδός δίπλα από το Στάδιο Βελβεντού όπου και γίνεται η εγκατάσταση των σέρβις των αγωνιστικών ομάδων την ώρα του αγώνα.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η απάντηση στις συκοφαντίες είναι:Συνεχίζουμε τον αγώνα...



Δεν απαντώ σε ανώνυμα σχόλια, αλλά αυτή τη φορά θέλω να το κάνω, για να δουν οι Βελβεντινοί σε ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν κάποιοι , όταν αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον του Βελβεντού.
Αντιγράφω λοιπόν από σχόλια στο blog olavelvento.

Ανώνυμος είπε...
Ο ΓΚΙΚΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΘΟΛΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΩΡΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ: ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ; TYXAIA ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ Η ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΠΟΝΗΡΙ ΜΑΝΙΑ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!
Η ΖΥΓΟΥΡΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ; ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ.
29 Μαΐου 2011 12:36 π.μ.
Το δικό μου σχόλιο
Βιβλίο Γλώσσας Γ΄ Δημοτικού-Τετράδιο Εργασιών –δεύτερο μέρος-σελίδα 33
Θέμα της εργασίας « Ένα σημαντικό έργο του τόπου μου»
Από κάτω έχει το βιβλίο μερικές ερωτήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά:
Περιοχή-Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για το έργο;- Ποιους θα ρωτήσουμε;- Σε τι μπορούν να μας βοηθήσουν οι γονείς μας; Και μερικές ακόμα…
Αφού κάναμε τη συζήτηση στο σχολείο και γράψαμε στις σχετικές ερωτήσεις, το θέμα που έγραψαν στο σπίτι ήταν: «Ένα σημαντικό έργο του Βελβεντού» .Τα περισσότερα παιδιά έγραψαν για το γήπεδο και ορισμένα για το σχολείο, το μουσείο και το Πνευματικό. Μπορείτε να δείτε και τα τετράδια των παιδιών.
Το θέμα δεν ήταν βέβαια «ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ;» όπως εσκεμμένα έγραψε ο ανώνυμος. Όσο για το «ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!» τι να μάθω; ποιο έργο θεωρούν οι γονείς πιο σημαντικό; Το έμαθα…ήταν το γήπεδο!!!
Την ίδια εργασία κάναμε με τα παιδιά και την προηγούμενη φορά που είχα Γ΄ τάξη και βέβαια, βάση του βιβλίου, θα κάνω και την επόμενη φορά.
Όσο αφορά αν το ξέρει η κ. Ζυγούρη, η προϊσταμένη για όσους δεν γνωρίζουν, αν νομίζει ο ανώνυμος ότι θα με φοβίσει με αυτό, είναι πολύ γελασμένος. Και τον καλώ να κάνει επώνυμη καταγγελία, για να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο.
------------
Ανώνυμος είπε...
ο ίδιοσ περίεργος τύπος έβαλε να παιξουν θέατρο στα παιδιά μας και τώρα που το συζητάτε, μου ρχετε να κάνω..... γιατί τους πρωταγωνιστές τους έδωσε τα εξής ονόματα: τον άνδρα τον λέγανε ΔΗΜΟ και την γυναίκα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τόση σατανική σύμπτωση δεν νομίζω, ΑΙΣΧΟΣ. Μιλάμε για παιδια 3ης Δημοτικού!
29 Μαΐου 2011 12:40 π।μ.
Το δικό μου σχόλιο…
Η συκοφαντία αυτού του ανώνυμου, που πιστεύω ότι είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο, απλώς άλλαξε τα γράμματα και γνωρίζει αρκετά για την τάξη μου, φτάνει στο αποκορύφωμα .Γιατί…
Το θέατρο που έπαιξαν τα παιδιά της Γ΄ Τάξης ήταν «Το ταξίδι της βροχούλας» και είχε θέμα τον κύκλο του νερού. Το παραμύθι «Το μικρό-μακρύ ταξίδι της Βενδώς» που είχε τα ονόματα των παιδιών Δήμος και Ελευθερία δεν έγινε από τη δική μου τάξη. Και βέβαια το παραμύθι έγινε πολύ πριν τα Χριστούγεννα, Τότε δεν υπήρχαν τα σημερινά προβλήματα και αν θυμάστε δάσκαλοι ,γονείς, σύλλογος και όλοι μαζί λίγο νωρίτερα, στείλαμε επιστολές ακόμα και στον πρωθυπουργό. Υπήρχε ο κοινός αγώνας όλων και τα ονόματα δικαιολογούνται μέσα στο πνεύμα αυτού του αγώνα, αν και επαναλαμβάνω ότι δεν έγινε από μένα αυτή η εργασία.
Αλλά αλήθεια Ανώνυμε, εσύ δε θέλεις έναν ανεξάρτητο Δήμο Βελβεντού; Αν όχι, τότε αλλού είναι τα συμφέροντά σου.
---------------------------
Ανώνυμος είπε...
Γράψτε ότι ξέρετε, να τους ξεμπροστιάσουμε, δεν μπορεί αυτοί να θέλουν να ηγηθούν του Βελβεντού είναι επικίνδυνοι και μας προσβάλουν με ΟΛΑ αυτά που διαβάζουμε. Αν είναι αλήθεια ΟΛΑ αυτά αύριο κιόλα πρέπει να παραιτηθούν. Ειδάλλως υποθάλπουν το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών μας.
29 Μαΐου 2011 12:44 π।μ.
Το δικό μου σχόλιο…
Αν και δε νομίζω ότι με αφορά το σχόλιο αυτό, θα γράψω μόνο ότι ποτέ δεν ήθελα ούτε θέλω να ηγηθώ στο Βελβεντό. Άλλωστε το έχω γράψει και άλλη φορά ότι δε με αφορούν οι θέσεις και τα αξιώματα. Η θέση μου είναι στο σχολείο, γιατί αυτό μου αρέσει και αυτό αγαπώ να κάνω. Ούτε καν η θέση του διευθυντή του σχολείου δε με ενδιαφέρει και δεν έκανα αίτηση στις κρίσεις που γίνονται τώρα γιατί μου αρέσει να είμαι στην τάξη και να διδάσκω. Αλλά αν η ηγεσία του τόπου πέσει στα χέρια τέτοιων ανώνυμων ,αλλοίμονό μας.
---------------------------
Ανώνυμος είπε...
Το οτι προσκαλει καθημερινα σε ανυπακοη - ανομια - αναρχια και αυτό διδασκει και στα παιδια δε σας ενοχλει; Εγώ αν ειχα παιδι στην ταξη του θα ζητουσα αλλο δασκαλο.
Αλλωστε αυτος δεν ήταν η αιτια που εφυγε ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ δασκαλος και πανω απ ολα ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ απο το δημοτικο σχολειο Βελβεντου; Αυτος και η γυναικα του του εκαναν τετοιο πολεμο που μετα από 30 χρονια προσφορας στην κοινωνια στο σχολειο και στα παιδια έφυγε ο άνθρωπος πικραμενος με μεταθεση στο Πλατανορευμα οπου οι ανθρωποι εκει τον αγκαλιασαν με αγαπη και σεβασμο. Ντροπη τους!
29 Μαΐου 2011 1:02 π.μ.
Το δικό μου σχόλιο…
Πού τα βρίσκει αυτός ο ανώνυμος αυτά που γράφει, δεν ξέρω. Μάλλον κοιμόταν και τα ονειρεύτηκε. «ανυπακοη - ανομια - αναρχια και αυτό διδασκει και στα παιδια» Μάλλον για άλλον ήθελε να τα γράψει και έκανε λάθος , εκτός αν δεν είναι από το Βελβεντό. Είμαστε πολύ λίγοι στο Βελβεντό και γνωριζόμαστε πολύ καλά. Γι’ αυτά που διδάσκω και για τις εργασίες που κάναμε, μπορούν να μιλήσουν τα παιδιά και οι γονείς των παιδιών που είχα και έχω.
Και όταν ξανακοιμήθηκε αυτός ο ανώνυμος είπε να ξυπνήσει και να πλάσει ένα συκοφαντικό παραμύθι. Η απάντηση στο παραμύθι αυτό είναι:
Ποτέ δεν κάναμε πόλεμο σε κανέναν, αντίθετα ήμασταν πάντα θερμοί υποστηριχτές ανθρώπων που πιστεύαμε ότι λειτουργούν για το καλό του τόπου. Τους στηρίξαμε πολλές φορές, μερικές μάλιστα χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν. Είναι σε πολλούς γνωστό ότι εμείς στηρίζαμε όταν κάποιοι μάζευαν υπογραφές, εμείς στηρίξαμε όταν μερικοί πήγαν στον προϊστάμενο, εμείς στηρίξαμε σε προσωπικές συκοφαντίες. Για όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και μάρτυρες. Δυστυχώς μερικοί καλοθελητές που άλλα έλεγαν από μπροστά και άλλα από πίσω, ήταν αυτοί που περιέπλεξαν τα πράγματα. Και δυστυχώς κάποιοι προτίμησαν να πιστέψουν τους κόλακές τους και όχι εμάς. Τους γνωρίζουμε καλά. Από ζήλια για κάθε καλό που γίνεται, είναι ικανοί να κάνουν πολλά. Τους γνωρίζουμε ποιοι ήταν, ξέρουμε τι είπαν ,αλλά δεν είμαστε άνθρωποι που θα διαπληκτιστούμε μαζί τους. Προτιμούμε να δουλεύουμε αθόρυβα και να συνεχίζουμε το έργο μας και αυτοί να μένουν στη ζήλια τους και στην απομόνωσή τους.

Δε θέλω να γράψω περισσότερα γι’ αυτό.Στοιχεία τα έχω όλα καταγεγραμμένα ,με διαλόγους, πρόσωπα, γεγονότα και μπορεί να μου τα ζητήσει ο καθένας που θέλει. -------------------
Έχουμε λοιπόν: Δεν έβαλα αυτό το θέμα που γράφει ο ανώνυμος και αυτό που έβαλα είναι με βάση το βιβλίο. Δεύτερον δεν έκανα αυτό το θεατρικό, αλλά με θέμα τη βροχή. Τρίτο ,όχι μόνο δεν έκανα πόλεμο σε κανέναν αλλά αντίθετα στήριξα σε πολλές περιπτώσεις και υπάρχουν και πολλοί που μπορούν να το διαβεβαιώσουν.
Συμπέρασμα: Κάποιοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Με συκοφαντίες νομίζουν ότι θα μας πτοήσουν. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.

Όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος σας. Γι’ αυτό σας προκαλώ να συνεχίσετε να γράφετε εναντίον μου.Όσες περισσότερες συκοφαντίες γράφετε, τόσο περισσότεροι στρέφονται εναντίων σας.Το ίδιο κάνατε και με τον αντιδήμαρχό μας και με αρκετούς άλλους.Συνεχίστε ...για το καλό μας।Μας ενώνετε και μας συσπειρώνετε περισσότερο.
Ποτέ βέβαια δεν έχω μιλήσει στα παιδιά στην τάξη για το θέμα του Βελβεντού και αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί.
Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα για το Βελβεντό. Κανένας αγώνας δεν τελειώνει επειδή κάποιοι δεν αγωνίζονται ή επειδή σταμάτησαν να αγωνίζονται. Και να σημειωθεί ότι την ώρα που η «κυρία» και ο ανώνυμος έγραφαν τα παραπάνω σχόλια, εμείς καθαρίζαμε τους δρόμους του Βελβεντού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται από ανώνυμο κάτι εναντίον μου. Την προηγούμενη φορά απάντησα μαζί με τους δασκάλους του σχολείου με μια ξεχωριστή εργασία, που έκανε γνωστό τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα απαντήσω με κάτι μεγαλύτερο. Έκπληξη…Περιμένετε…Γιατί ο καθένας απαντά με το έργο του και όχι με τη λάσπη, που ξαναγύρισε στο πρόσωπό σας. Καλώς τη δεχτήκατε.
Επίλογος
Να ευχαριστήσω την «κυρία» που έγραψε τα τρία σχόλια και τον ανώνυμο που με τις συκοφαντίες τους, μου έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους 1920 φίλους μου στο facebook και τους 390 φίλους που επικοινωνώ με e-mail ,γιατί δεν έχουν facebook, και να αποδείξω σε ποιο σημείο κατάντιας μπορούν να φτάσουν μερικοί. Όσο για τη γνωστή "κυρία", την Παρασκευή θα περάσω να σε δω. Να με περιμένεις.